Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl, “Camilerimiz Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun" sloganı ile düzenlenecek yaz Kur'an kursları başladı.

2018-2019 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Gaziantep'te, İl ve İlçe Müftülükleri tarafından yaz Kur'an kursları düzenlenen törenlerle başlarken, çocuklar ve gençler, kurslara büyük bir ilgi gösterdi. Kurslarda yaz boyunca dini eğitimlerini alacak olan çocuklar, aynı zamanda kendileri için oluşturulan spor alanlarında güzel vakit geçirecekler.

Gaziantep İl Müftülüğü tarafından hazırlanan ve kentteki tüm camiler ile Kur’an kurslarında başlayan yaz Kur’an kurslarının resmi açılışı Şehitkâmil ilçesindeki Ukkaşe bin Mihsan ve Said-i Nursi Camii'nde düzenlenen törenlerle başladı.

Geçen sene bin öğrenci ile kentte en çok Kur’an eğitiminin verildiği cami olan Said-i Nursi Camii’ndeki törende konuşan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, ailelere çağrıda bulunarak, herkesin çocuğunu bu yaz tatilinde camilere ve Kur'an kurslarına göndermelerini istedi.

Törenin ardından kentte başlayan yaz Kur’an kursları ile ilgili İLKHA’ya bilgi veren İl Müftüsü Ahmet Çelik, çocukların Kur'an-ı Kerim’in ahlakıyla ahlaklanabilmesi için, anne ve babaların çocuklarını cami ve Kur'an kurslarına göndermeleri çağrısında bulunarak;

 “Yaz Kur'an kursları bizim mihrap hizmetinden sonra en yaygın hizmetimizdir. Diyanet ve Gaziantep İl Müftülüğü olarak bu sene yaz Kur'an kurslarını, başarılı ve verimli bir şekilde ve çocuklarımızın vakitlerini en iyi değerlendirebilecekleri bir şekilde hazırladık. Allah mahcup etmesin.” dedi.

“Çocuklarımız hem öğrenecek hem eğlenecek”

Bugün kentteki birçok camide resmi açılışın yapıldığını anımsatan Çelik, “Hem çocuklarımızın neşesini hem de ailelerimizin sevincini paylaşıyoruz. Şu anda Said Nursi Cami’sindeyiz. Said Nursi Cami’si Gaziantep'te öğrencilerimizin en yoğun olduğu bir camimizdir. Geçen yıl bin civarında öğrencisi vardı. Bu sene de kayıtlarımız her gün 40-50 kişi artarak devam ediyor. Bu sene de yine inşallah bin civarında olacak. Burada 25-30 civarındaki hocamız, çocuklarımıza yaz Kur'an kursu hizmeti veriyor. Çocuklarımızın tatillerine çok fazla dokunmadan onları hem eğlendirerek hem de öğreterek zamanlarını değerlendirmelerine yardımcı olmaya çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

"Çocuklarımız, Kur'an- Kerim ve Hazreti Muhammed’in ahlakıyla buluşsun"

Bu sene yaz Kur'an kurslarının ana temasının “Camilerimiz Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun” teması olduğunu anımsatan Çelik, “Bütün meselemiz; güzel kitabımızın güzel ahlakından, Hazreti Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) o güzel ahlakından çocuklarımızın güzel hayatına güzellikler katmaktır. Bu güzelliklerle toplumumuzu, ailemizi ve milletimizi buluşturmaktır.” şeklinde konuştu.

Yaz Kur’an kursuna katılan öğrenciler ise, yaz tatilini Allah'ın kitabı olan yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i öğrenerek ve okuyarak değerlendirmek istediklerini belirterek, tüm arkadaşlarını da camilerde açılan Kur’an kurslarına katılmaya davet ettiler.

“Tatili boş geçirmek yerine Kur’an kursuna gelmek daha iyidir”

Öğrencilerden Muhammed Halis Aydın, “Okullar tatil oldu. Her yıl olduğu gibi Kur'an kursuna gelmek istiyorum. Tatilimi boş geçirmek istemediğimden dolayı Kur’an kursuna gidiyorum. Geçen senelerde Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenmiştim ama her sene daha çok geliştiriyorum. Camideki bu manevi havadan tüm arkadaşlarımın da istifade etmesini istiyorum. Herkes Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenip geliştirmeli. Tatili boş geçirmek yerine Kur’an kursuna gelmek daha iyidir.” dedi.

“Herkesin Kur’an kursuna gelmesini istiyorum”

Her yıl yaz Kur’an kurslarına katıldığını belirten Musa İnan da “Okullar tatil oldu. Bu üç aylık yaz tatilinde yine yaz Kur'an kursuna gelerek zamanımı değerlendireceğim. Kur'an-ı Kerim okumasını biliyorum ama daha çok geliştirmek istiyorum. Camide tecvit ve makam öğreniyorum. İmanın ve İslam’ın şartı gibi bazı temel dini bilgileri de öğreniyorum.” ifadelerini kullandı.

“Camiye gelmek ve Kur’an-ı Kerim öğrenmek çok güzel bir duygudur”

Okullar tatil olduğundan dolayı camiye Kur'an dersi almak için geldiğini ve yaz tatilini Allah'ın kitabını okuyarak değerlendirmek istediğini belirten Hatice Çiftçi de şunları söyledi:

“Her yıl yaz Kur'an kursuna geliyorum ve yaz tatilimi bu şekilde değerlendiriyorum. Cami ve Kur’an kursunda güzel arkadaşlıklar ediniyoruz. Hem eğleniyoruz hem de Kur'an-ı Kerim öğreniyoruz. Herkese yaz Kur'an kurslarını tavsiye ediyorum. Camiye gelip Kur'an-ı Kerim öğrenmek çok güzel bir duygudur.”

Yaz Kur’an kurslarında Kur'an-ı Kerim dersi ile birlikte aynı zamanda da Peygamber Efendimiz'in hayatı başta olmak üzere diğer dini bilgileri de öğrenme fırsatı bulduklarını belirten Gizem Akgün de “Kur'an-ı Kerim dersi almak için geliyorum. Okullar kapanmadan önce biz Kur’an kursunun başlamasını tüm arkadaşlar olarak bekliyorduk. Yaz kursu bitinceye kadar kursa devam edeceğim. ”diye konuştu.

İLKHA