SERGİ AÇILIŞINI BAŞKAN RIDVAN FADILOĞLU YAPTI

KADINLARIN EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Kadınların kendi ayakları üzerinde durmaları ve aile ekonomilerine destek olabilmeleri adına yıl içerisinde çok sayıda kurs açarak mesleki eğitimler veren Şehitkâmil Belediyesi, yaz aylarında da kadınları unutmadı. Kadınların yaz aylarını değerlendirmeleri için Seyrantepe Aile Merkezinde çeşitli el beceri kursları açan Şehitkâmil Belediyesi, 2 ay boyunca kadınlara eğitim verdi. Mefruşat, tel kırma, kanaviçe, rölyef ve ahşap boyama kurslarına yoğun ilgi gösteren kadınlar, öğrendikleri bilgiler ışığında hazırladıkları eserleri görücüye çıkardı. Seyrantepe Aile Merkezindeki serginin açılışını Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu yaptı. 30 kadın tarafından hazırlanan ve sergilenen eserleri tek tek inceleyen Başkan Rıdvan Fadıloğlu, çalışmaları çok başarılı bulduğunu ifade etti.

ÜRETİMDEN YANA TAVIR KOYMAMIZ LAZIM

Kadınların üretime dâhil olmaları gerektiğini ve bu durumun gerçekleşmesi adına üzerlerine düşeni yapma gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, çalışma ve üretme çağında olan her aile ferdinin üretim yapması gerektiğini söyledi. Asıl amaçlarının kadınların aile ekonomilerine destek verecek güce erişmesini sağlamak olduğunun altını çizen Başkan Fadıloğlu, şu açıklamayı yaptı:

“Bu sene yaz aylarında da hanım kardeşlerimizin eğitimlerini devam ettirdik. Normal şartlarda yıl içerisinde Halk Eğitim Merkezimiz ile yaptığımız faaliyetlerde sertifika programlarının yanı sıra yaz aylarındaki ara boşluk dönemde de talep eden vatandaşlarımızın burada mefruşat, tel kırma, kanaviçe, rölyef, ahşap boyama çalışmalarını devam ettirmek için kurs açtık. 2 aylık kısa süre içerisinde bile çok güzel eserler ortaya çıkarmışlar. Ülkemizin daha ileri noktalara gidebilmesi adına üretimden yana tavır koymamız lazım. Çalışma ve üretme çağında olan aile bireylerinin her biri bütçeye katkıda bulunmalıdır. Burada da özelikle hanım kardeşlerimizin dikiş-nakış, mefruşatla ilgili bir şeyler üretip bu ürünleri paraya çevirerek aile bütçelerine katkı sağlamaları bizim projemizin ana amacıydı. Yıl içerisindeki faaliyetlerimizin yanı sıra yaz aylarında da bu faaliyetlerimizi devam ettirdik. Emeği geçen tüm hocalarımıza, velilerimize ve öğrencilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Aile merkezlerimizdeki bu tür faaliyetlerimizi devam ettireceğiz.”

BÜLTEN