İşte bu nedenle dünya üzerinde ‘Gazi’ unvanına sahip tek il olan Gazi şehrimizde 19 Eylül’ü ‘Gaziler Günü’ olarak kutlamanın onurunu ve gururunu bir başka yaşıyoruz.

Bu topraklar, canları ve kanları pahasına şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde vatan olmuştur. Milletimiz tarih boyunca esaret kabul etmeyen, bu uğurda gerekirse fedayı can ederek vatanını her daim savunmuş kahraman bir millettir.

Bunu Çanakkale’de, Sakarya’da, Gaziantep’te, 15 Temmuz hain darbe girişiminde ve sayısız örneklerde görebiliyor ve milletimizin bu vatanperverliklerinden dolayı her zaman gurur duyuyoruz.

Vatanın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği, halkımızın huzuru ve güvenliği için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız her zaman gurur kaynağımız olmuşlardır.

Devletimiz ve aziz milletimiz, şehitlerine, gazilerine ve onların ailelerine her zaman özel bir değer vererek minnet duygularını hissettirmiştir.

Bu cennet vatanımız bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir. Bugün bizlere düşen görev bu emaneti ilelebet korumak ve kollamaktır.

Bu duygu ve düşünceler ile bu anlamlı günde başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, onun silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize minnet ve şükran duygularımızla değerli aileleri ile  sağlıklı ve huzur dolu bir ömür diliyorum.

BÜLTEN