Oyunun ve açık havanın çocuğun hayatındaki önemini vurgu yapmak, eğitimciler, aileler ve toplumda olumlu farkındalık oluşturmak amacıyla 23-29 Mayıs 2019 tarihleri arasında ‘’ Oyun her zaman her yerde ve herkese!’’ sloganı ile etkinlikler yaptı.

Bu kapsamda Gaziantep Üniversitesi Kampüsüne giden minik öğrenciler Kampüs bahçesinde öğretmenleri gözetiminde çeşitli oyunlar oynayıp, aktiviteler gerçekleştirildi.

Okul Dışarıda Günü; Açık havada öğrenmeyi ve oynamayı kutlamak ve ilham vermek için yapılan küresel bir aktivitedir. Dünyanın dört bir yanından binlerce okul, sınıflarını açık havaya taşıyıp ve derslerini oyun yoluyla işlerler. Açık havada yapılan bu öğrenim, çocukların sağlığını iyileştirir, öğrenme ile arasındaki ilişkiyi güçlendirir ve çevreyle daha kuvvetli bağlar kurmalarını sağlar. Oyun oynamak yalnızca dayanıklılık, ekip çalışması ve yaratıcılık gibi kritik yaşam becerileri geliştirmekle kalmaz, aynı zamanda çocukların çocukluklarından zevk almalarının merkezinde yer alır. Çünkü oyun, çocuğun en öncelikli uğraşıdır.

BÜLTEN