Gaziantep'te şehir merkezi ve şehirlerarası karayollarında rutin olarak yapılan trafik uygulamaları ve denetimleri devam ediyor. Uygulamalar kapsamında trafik kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle yüzlerce sürücüye para cezası verildi.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte yapılan trafik uygulamalarında ve denetimlerinde, trafik kurallarını ihlal eden sürücülere cezai işlem uygulandığı, 239 aracın da trafikten men edildiği bildirildi.

4 bin 5 aracın denetlendiği trafik uygulamalarında, 127 sürücüye ve araç plakasına hız ihlalinden, 14 sürücüye yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların yılın zorunlu tutulan döneminde kar lastiği takmamaktan, 5 sürücüye hatalı şerit değiştirmekten, 2 sürücüye yetkisiz çakar lamba takmaktan, 5 sürücüye alkollü olarak araç kullanmaktan, 3 sürücüye sürekli korna çalarak gürültü kirliliği yapmaktan, 3 sürücüye korsan taşımacılık yapmaktan, 4 sürücüye aracının sigortasını yaptırmamaktan, 34 sürücüye muayene yaptırmamaktan, 546 sürücüye diğer trafik kurallarını ihlal etmekten olmak üzere toplamda 745 sürücü ve araç plakasına cezai işlem uygulandı.

89 aracın trafikten men edildiği trafik uygulamalarında 3 sürücünün de belgesine el konulurken, 3 yayaya da trafik ışıklarına uymadığı gerekçesiyle para cezası verildi.

İLKHA