Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan TOBB Güneydoğu ve Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı G. Hülya Akkaya, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun, kadın girişimcilere eğitim, kapasite geliştirme desteği ve girişimci fikirlerini hayata geçirmelerinde destek sağlamak üzere 2007 yılında 81 ilde kurulduğunu söyledi.

Akkaya, “Kurulduğundan bu yana kadın girişimcilerin yapılanması ile kadın girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesine öncülük etmeyi hedeflemiştir. Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu da 3. dönem olan 2015-2019 yılları arasında bu amaç doğrultusunda birçok faaliyet gerçekleştirmiştir” dedi.

“İnanıyorum ki artık teknolojiye daha fazla kadın eli değecek” diyen Akkaya, “Geleceği kadınlar yazacak. Dijital dünyada pazarlama yapacak. Kız Kardeşim Projesi ile birleşecek, yardımlaşacak, Kadın Girişimcilik Destek Merkezi Projesi ile profesyonelleşecek. Hizmet sektöründeki başarılarını, üretim sektöründe de sürdürecek, uluslararası başarılara imza atacaklar” diye konuştu.

Türkiye’de bir ilk olan Kadın Girişimciler Perküsyon Grubunun amatör ruhla aylardır bu programa hazırlandığını kaydeden Akkaya, “Her notanın, her vuruşun, kadınların yaşamını güzelleştirmesine aracılık edeceğine inanıyorum. Her vuruşumuz daha güzel bir dünya için bir ses olacak” diye konuştu.

Hülya Akkaya’nın konuşmasının ardından 'Birlikte Üretim, Birlikte Ritim' sloganıyla hazırlanan perküsyon gösterisi gerçekleştirildi. Gösteri bitiminde davetliler grubu ayakta alkışladı.

Programda daha sonra konser veren sanatçı Nil Burak birbirinden güzel şarkılar seslendirdi.

Konser sonunda sanatçı Nil Burak’a Başkan Hülya Akkaya tarafından yöresel işlemeli hediye takdim edildi.

BÜLTEN