TEMA Vakfı’nın çalışmalarını değerlendiren TEMA Vakfı Gaziantep İl Temsilcisi Muharrem Katıoğlu, TEMA Vakfı olarak 800 bini aşan gönüllülerle ile çevredeki yeşil alanları artırarak, su, hava ve toprağı korumak için çalıştıklarını belirterek, “İnsanlara ve diğer canlılara umut olmak için; Dünya ortalaması olan her bir kişi için 10 adet yetişmiş ağaç standardına ulaşmak için durmadan dinlenmeden çalışıyoruz” dedi.

Dünya ortalaması olan her bir kişi için 10 adet yetişmiş ağaç standardına ulaşmak için durmadan dinlenmeden çalışıyoruz

HER ŞEY YAŞANABİLİR BİR DÜNYA VE GAZİANTEP İÇİN

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA), 800 bini aşan gönüllüler ile daha yaşanılabilir bir dünya için önemli bir misyon üstlenmeye devam ediyor. TEMA Vakfı’nın çalışmalarını değerlendiren TEMA Vakfı Gaziantep İl Temsilcisi Muharrem Katıoğlu TEMA Vakfı, 800 bini aşan gönüllülerle ile çevredeki yeşil alanları artırarak, su, hava ve toprağı korumak için çalıştıklarını söyledi.

HER BİR KİŞİ İÇİN 10 ADET YETİŞMİŞ AĞAÇ STANDARDINA ULAŞMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Dünyanın ve ülkemizin aşırı nüfus artışı ve teknolojik gelişmeler beraberinde ısınma ve kirlenme oranlarında artış olduğuna dikkat çeken Katıoğlu, “İnsanlara ve diğer canlılara umut olmak için; Dünya ortalaması olan her bir kişi için 10 adet yetişmiş ağaç standardına ulaşmak için durmadan dinlenmeden çalışıyoruz” dedi.

İNSANLAR KENDİ SONLARINI HAZIRLIYOR

Bilim insanlarının son elli yılda küresel ısınma ve beraberinde gelen iklim değişikliği her geçen gün kendini göstereceğini söyleyen Katıoğlu, “Bilindiği üzere dünyamızda ve ülkemizde aşırı nüfus artışı ve teknolojik gelişmeler beraberinde ısınma ve kirlenme oranlarında artışlara neden oluyor. Bilim insanlarına göre son elli yılda küresel ısınma ve beraberinde gelen iklim değişikliği her geçen gün kendini gösterirken mevcut ısınmanın yaklaşık 1,7 oranlarında olduğu buzullarda erimenin yüksek oranda olduğu ve iklimlerde çok ciddi değişimler gerçekleştiği gözlemlenmektedir.

Küresel bazlı ısınmada eşik sınırın 2,0 derecelere ulaşması durumunda geri dönüşün çok mümkün olamayacağı insanların kendi sonlarını hazırladıkları yönünde bulgular mevcuttur. Çevremizde aşırı yağışlardan kaynaklı sel baskınları, dolu yağışları, kış mevsiminde aşırı ısınma, yaz mevsiminde aşırı soğumaların gerçekleşmesi ve bu duruma bağlı olarak insan ve  bitki ölümleri ile tanımadığımız canlı türlerinin hasıl olması endemik bitkilerin yok olması gözlemlenmektedir” ifadelerini kullandı.

TEMA VAKFI GAZİANTEP^TE ÇALIŞMALARINA SON HIZ DEVAM EDİYOR

TEMA Vakfı olarak 800 bini aşan gönüllülerle çevredeki yeşil alanları arttırmaya çalıştıklarını belirten Katıoğlu, Tema Vakfı Gaziantep il temsilciliği olarak da çalışmalara son hız devam ettiklerini belirterek, “TEMA Vakfı olarak 800 bini aşan gönüllülerimiz ile çevremizdeki yeşil alanları arttırmak, su, hava ve toprağı korumak için canla başla çalışıyoruz. Gaziantep ölçeğinde ise bir taraftan her yıl yaptığımız; 1-Ağaç Kardeşliği (Öğrenciler antepfıstığı üretiyorlar) 2-Sıfır Atık 3-Evimiz Dünya 4-Arılar Varsa Yarınlar Var 4-Fıstığımız Bol Olsun 5- Minik TEMA(Okul öncesi öğrencileri ile uygulanmakta) 6-Yavru TEMA (İlkokulu öğrencileri ile uygulanmakta) 7-Ortaokul TEMA (Ortaokulu öğrencileri ile uygulanmakta) 8- Lise TEMA (Lise öğrencileri ile uygulanmakta) 9-Genç TEMA (Üniversite öğrencileri ile uygulanmakta) …projeler uygulanmakta iken diğer taraftan da her hafta sonu fidan dikme etkinliği, çöp toplama etkinliği, tohum toplama  ve tüpleme etkinlikleri ile farklı zamanlarda stant çalışmaları ile gönüllülük süreçlerine katılmak isteyen insanlara gerekli bilgilendirmeler yapılmaktadır.

Gaziantep Büyükşehir Belediyemiz ile yapmış olduğumuz çalışmalar ve ayrıca Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan çalışmalar ile öğrenci ve öğretmen eğitimleri gerçekleştirilmektedir. Bu zamana kadar yaklaşık 600 okulda eğitimler verilerek bahçelerine onlarca fidan dikimi yapılmıştır. Amacımız sıfır atık mantığını kavrayan, temiz hava, temiz su temiz toprak kavramlarını bilen gıda güvenliğinin önemini kavramış nesiller yetiştirmektir” dedi.

BU TOPRAKLARDA UMUT YEŞERTİYORUZ

Her bir kişi için 10 adet yetişmiş ağaç standardına ulaşmak için durmadan dinlenmeden çalıştıklarını belirten Katıoğlu, “İnsanlara ve diğer canlılara umut olmak için; Dünya ortalaması olan her bir kişi için 10 adet yetişmiş ağaç standardına ulaşmak için durmadan dinlenmeden çalışıyoruz” dedi. BAHRİ UÇAR