Çevre illerden ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden Gaziantep'e turistik amaçla gelen vatandaşlar, hafta sonu kentin simgesi konumundaki Gaziantep Kalesi’ne akın etti. Gaziantep Kalesi’ni gezen ziyaretçiler, Kale üstünde bol bol hatıra fotoğrafı çekti, bölgedeki tarihi mekânlara hayran kaldı.

KALE HAFTA SONU ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

Kültür turizminin önemli merkezlerinden olan ve gastronomi alanı başta olmak üzere tarihi kalesiyle, hanlarıyla, müzeleriyle yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çeken Gaziantep, hafta sonu ziyaretçi akınına uğradı. Kurtuluş savaşı sırasında önemli rol oynayan ve Gaziantep’in simgesi konumundaki tarihi Gaziantep Kalesi ise hafta sonları vatandaşların vazgeçilmez yerlerinden birisi olmaya devam ediyor.

TARİHİ KALEYE YOĞUN İLGİ

Bütün ihtişamı ve gizemiyle hala dimdik ayakta kalan Gaziantep Kalesi yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanlarından biri olmaya devam ediyor. Çevre illerden ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden Gaziantep'e turistik amaçla gelen vatandaşlar kentin tarihi yerlerini gezdi. Kentin simgesi konumundaki Gaziantep Kalesi ise en çok turisti misafir etti.

ZİYARETÇİLER KALE ÜSTÜNDE BOL BOL HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİ

Aileleriyle beraber tarihi Gaziantep Kalesi’ni gezen ziyaretçiler, Kale üstünde bol bol hatıra fotoğrafı çekti, bölgedeki tarihi mekanlara hayran kaldı. Ziyaretçiler, Gaziantep'in tarihi yerlerini ve kentin simgesi konumundaki Gaziantep kalesini gezdiklerini ve herkesi mutlaka Gaziantep'i ziyaret etmesi gerektiğini belirtti. FATMA ÇAN