Bir milyonu aşkın öğrencinin ter döktüğü ve 1 Haziran'da gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları 2 gün önce açıklandı. Sonuçlara göre Türkiye genelinde 565 öğrenci 500 tam puan alarak birinci oldu.

Türkiye geneli 565 öğrenci LGS'den 500 tam puan alarak birinci olurken, Gaziantep'ten ise 17 öğrenci 500 tam puan alarak birincilik elde etti. Gaziantep'te bu öğrencilerin 6'sı özel okul ve 11'i devlet okulu olmak üzere toplam 17 öğrenci 500 tam puan almanın sevincini yaşadı.

Gaziantep’te de 500 tam puan alan 17 öğrenciden biri olan Sani Konukoğlu Ortaokulu öğrencisi Irmak Şen, kenar semtteki bir okulda eğitim görmesine rağmen LGS’deki tüm soruları doğru cevaplayarak büyük bir başarı elde etti.

Gaziantep'te sınava giren binlerce öğrenci arasında yer alan Şen, LGS’de 500 tam puan alarak, Türkiye birincileri arasına girmeyi başardı. Kentin en kalabalık okulu olan Sani Konukoğlu Ortaokulu öğrencisi Şen, kısıtlı imkanlara rağmen, sadece okulun destekleme-yetiştirme kurslarında ve okuıldaki gönüllü öğretmenlerin ders dışındaki gayretli çalışmaları sonucu Türkiye’de ve Gaziantep’te birinciler arasına girmeyi başardı.

Başarısının sırrının çok fazla kitap okumaktan geçtiğini vurgulayan Şen, İLKHA’ya yaptığı açıklamada düzenli ve planlı ders çalışmanın da önemli olduğunu söyledi.

Başarısında okul yöneticileri, öğretmenleri ve ailesi başta olmak üzere çevresinin çok büyük bir payı olduğunu söyleyen Şen, sınavdan birincilik elde edeceğini beklediğini belirtti.

“Kitap okuyan öğrenciler daha başarılı olurlar”

Sınava sürekli ders çalışarak hazırlandığını belirten Şen, “Okulun başından beri zaten düzenli şekilde sürekli ders çalışmaya başladım. Sürekli test çözdüm. Yanlış sorularımı hocalarıma sordum. Hocalarım bu konuda bana çok yardımcı oldular. Okul kurslarına sürekli düzenli olarak katıldım. Özellikle soruları anlama yönünden kitap okumanın çok faydasını gördüm. LGS anlamaya yönelik bir sınav olduğu için kitap okumanın çok faydası var. Düzenli bir şekilde ders çalışmak tabi çok önemli ama kitap okuyan öğrenciler daha başarılı olurlar.” dedi.

Bu başarıyı beklediğini dile getiren Şen, “Ders çalışırken haftalık değilde günlük planlar yapılmalıdır ve gün içerisinde yapılan planlar daha mantıklı oluyor. Sınava hazırlanırken çok yoruldum ama stresimi atmak için kitap okudum, gitar çaldım ve çeşitli çeşitli aktivitelere katıldım. Gece saatlerine kadar çok sıkı bir şekilde ders çalışmak doğru değildir. Kendimizi çok yormadan ders çalışmalıyız. Sınava, okulda teneffüslerde ve boş vakitlerde test çözmeye gayret ederek hazırlandım. Tabi evde de ders çalıştım. Sınav günü de sınavdan çıkınca bütün soruları yaptığımı biliyordum ama bunun kanıtlanmış olması daha güzel oldu ve sevindim.” ifadelerini kullandı.

Bu başarıyı düzenli ve sistemli çalışarak elde ettiğini anlatan Şen, mesleki anlamda şimdilik her hangi bir düşüncesinin olmadığını, ilerleyen zamanlarda buna karar vereceğini de sözlerine ekledi.

Sani Konukoğlu Ortaokulu Müdürü Ali Calı da Berke Körlü'nün öğrencisinin Türkiye birincilerinden olmasına çok sevindiğini ve bu başarıdan dolayı öğrencisiyle gurur duyduğunu belirtti.

 

Şen’in, Türkiye birincisi olmasının hem kendilerini hem öğretmenlerini hem de okul arkadaşlarını çok gururlandırdığını belirten Calı, öğrencisinin başarısının devamını diledi.

Calı, “Bizim okulumuz biraz farklı bir okul. Türkiye'nin belki de en kalabalık ilk öğretim okulu. Beş bin civarında hem ilkokul hem de ortaokul öğrencimiz var. İkili öğretim yapıyoruz. Okulumuz bina olarak da çok büyük bir okul. 200’e yakın öğretmen kadromuz var. Biz, okulumzuda yıllardan beri bir kurum kültürü oluşturmaya çalıştık. Her zaman öğrencilerimizin başarısı için sene başında aldığımız kararları yıl içerisinde uygulamaya koyarak, öğrencilerimizin daha başarılı olmaları için elimizden gelen bütüjn gayreti göstermeye çalışıyoruz. Okulumuzun çok genç bir öğretmen kadrosu var. Biz, çok gayretli ve organizeli bir şekilde çalışıyoruz. Öğrencilerimizin bu sınava gireceklerini bildiğimiz için sene başında toplantılarımızı yaptık, gerekli karar ve tedbirlerimizi aldık. Okulumuzda derslerde, dersler yetmediği zamanlarda da destek eğitim kurslarıyla öğrencilerimizi yetiştirmeye çalıştık.” dedi.

Bu sene bin civarında öğrencinin destek eğitim kurslarına geldiğini aktaran Calı, “Ama sekizinci sınıflar için ayrı bir program uyguladık. Onların daha gayretli çalışmaları için başarılı olacak 40-50 öğrencimize özel ders verdik. Irmak kızımızda bu grubun içerisindeydi. Sınava son bir ay kala okul dışı zamanlarda da öğrencilere okulda ders dışında eğitimler verdik. Bu çalışmanın neticesinde Irmak kızımız, Türkiye birincisi oldu. Yine bir ve iki yanlış yapan öğrencilerimiz oldu. Bu başarı okulumuzun ekip ve iş ruhu ile çalışması ve uyumlu bir kadromuzun sonucudur. Öğrencimizin başarılı olması hem bizi hem öğretmen arkadaşlarımızı hem de öğrencilerimizi mutlu etti. Birde imkanları zor ve kalabalık, kenar semtteki bir okuldan öğrencimizin başarılı olunabileceğini göstermesi bizi gerçekten mutlu etti.” İLKHA