Galatasaray'ın şampiyonluğa ulaştığı sezonda, Akhisarspor, Erzurumspor ve Bursaspor lige veda eden takımlar oldu. Beşiktaş üçüncülük mücadelesinde Trabzonspor'u geride bırakırken, Fenerbahçe tarihinin en kötü performansını sergilediği sezonda 6. oldu.

Spor Toto Süper Lig'de sezonun 11'i şu isimlerden oluştu;

MERT GÜNOK

Başakşehir'de kaleyi Volkan Babacan'dan alan Mert Günok, yaptığı kurtarışlarla Milli Takım'a kadar yükselmeyi başardı. Bu sezon Avrupa'nın beş büyük ligi ve Süper Lig'de en az 15 maça çıkan kaleciler arasında en yüksek kurtarış yüzdesine (%80,2) ulaşarak harika performansını tescilledi.

JOAO PEREIRA

Trabzonspor'un gençleri arasında 35'lik delikanlı olarak JoaoPereira'yi gösterebiliriz. Bordo-mavili takımın vazgeçilmezlerinden olan JoaoPereira, savunmada olduğu kadar hücumlarda da adından söz ettirdi. JoaoPereira, 22 maçta 5 asist yaparak takımına önemli katkı sağladı.

MARCAO

Galatasaray'ın Portekiz takımı Chaves'ten devre arasında Marcao'yu transfer etmesi ciddi şekilde eleştirildi. 22 yaşındaki Brezilyalı, bu seviyede bir takımda ilk kez oynamasına rağmen, Galatasaray'ın şampiyonluğuna ciddi katkı yaptı. Rakip hücumcuları durdurabilmek için canını dişine takan Marcao, Fatih Terim'in güvenini de kazanmayı başardı.

DOMAGOJ VIDA

Beşiktaş'ın Hırvat ismi Domagoj Vida, Pepe'nin ayrılmasının ardından savunma kaptanı olarak önemli bir parça oldu. Devre arasında gelen Nicolas Isimat-Mirin ve performansı tartışılan LorisKarius'u da ateşleyen, toparlayan Vida, Şenol Güneş'in vazgeçilmezlerinden oldu. Beşiktaş'ın son haftalara kadar şampiyonluk yarışına tutunmasına katkı sağladı.

FILIP NOVAK

Trabzonspor'un sol beki FilipNovak, ileri-geri yaptığı koşularla çarpıcı performanslardan birini sergiledi. Savunmadaki işini yaptıktan sonra hücumlara ciddi katkılar veren FilipNovak, Süper Lig'e geldiğinden bu yana ligin en fazla gol atan (8) defans oyuncusu oldu.

EMRE BELÖZOĞLU

Başakşehir'in şampiyonluk mücadelesi vermesinde kilit isimlerden biri Emre Belözoğlu oldu. Öyle ki, Emre Belözoğlu'nun olmadığı maçlarda; Başakşehir'in oyununda sıkıntılar ortaya çıktı. Bu sezon Süper Lig'de asisti olmayan oyuncular arasında takım arkadaşlarına en fazla şut pası (36) atan isim Emre Belözoğlu, 38 yaşında olmasına rağmen yeniden Milli Takım'a çağırıldı. Bu yaşına rağmen Fenerbahçe'nin transfer etmek istediği ilk isim oldu.

ADEM LJAJIC

Beşiktaş, AndersonTalisca'dan sonra AdemLjajic'e '10 numara' görevini verdi. Sezonun ilk yarısını alışma dönemi olarak geçiren Ljajic, ikinci yarı büyük bir patlama yaptı. Öyle ki, Süper Lig'in ikinci yarısında 7 gol atarak, en çok gol atan ortasahaoyuncusularından biri oldu. Türkiye'de gösterişli bir ilk sezon geçiren Ljajic, toplamda 27 lig maçında 9 gol attı, 12 asist yaptı.

FEGHOULI

Galatasaray'da gönderilmesi düşünülen isimlerden olan SofianeFeghouli, Fatih Terim'e kendi kanıtladı ve sarı-kırmılızı takımda kariyerinin en iyisi sezonunu geçirdi. Attığı kritik gollerle Galatasaray'a iki kupa getiren isimlerin başında olan Feghouli, 29 lig maçında 9 attı, 6 asist yaptı. Ve ayrıca, bu sezon Süper Lig'in ikinci yarısında en fazla gol atan (8) orta saha oyuncusu ünvanını kazandı.

HENRY ONYEKURU

Galatasaray'ın Everton'dan kiraladığı Henry Onyekuru, zaman zaman net fırsatlar kaçırdı, zaman zaman performansıyla eleştirildi ama özellikle ligin ikinci yarısında fırtına gibi esti! Şampiyonlukta payı büyük olan Henry Onyekuru, bu sezon sarı-kırmızılı formayla Süper Lig'de en fazla gol (14) atan oyuncu olmayı başardı. 22. şampiyonluktan yıllar sonra bahsedilirken, Henry Onyekuru da şüphesiz hep hatırlanacaktır.

BURAK YILMAZ

Beşiktaş tarafı uzun bir süre onu istemedi, transferi geçen yıl gerçekleşmedi ama Burak Yılmaz, siyah-beyazlı takıma devre arasında geri dönüş yaptı. Trabzonspor'da 7 maçta 5 gol atan Burak Yılmaz, Beşiktaş taraftarının gönlünü kazanmak için gol atması gerektiğini farkındaydı ve bu onun için kolay bir işti! 33 yaşındaki Burak Yılmaz, Beşiktaş'ı şampiyonluk yarışında son haftalara kadar getirirken, siyah-beyazlı takımda 15 maçta 11 gol atarak ayakta alkışlandı. Toplamda ise 22 lig maçında, 16 gol atarak sezonu noktaladı.

MBAYE DIAGNE

Galatasaray tarihin en pahalı transferlerinden biri olan MbayeDiagne, sarı-kırmızılı takımda, 12 lig maçında 10 gol atarak şampiyonluğun gelmesine önemli katkı yaptı. 29 lig maçında 30 gol atan ve 'Süper Lig'de en çok gol atan yabancı futbolcu' olan Diagne, bu sezon Avrupa'nın beş büyük ligi ve Süper Lig'de 30+ gol atan oyuncular arasında da üst sıralarda yer aldı.

BÜLTEN