Öğrencilere teknoloji ve internet kullanımı konusunda uyarılarda bulunan Rehber öğretmeni İncinur Ergin "Kesinlikle tanımadığınız kişi ve şahısları sosyal medyadan eklemeyin, özel fotoğraflarınızı asla paylaşmayın” dedi.

İslahiye Hacı Sani Konuk oğlu Anadolu İmam Hatip Lisesinde Okul Rehberlik Öğretmenleri Yusuf Ziya Koçak ve İncenur Ergin tarafından okulun konferans salonunda öğrencilere 'Teknoloji bağımlılığı ve Sosyal Medya Tuzakları' konulu seminer verildi. Öğretmen ve öğrencilerin katıldığı seminerde, ülkemizde ve dünyada internet ve sosyal medya bağımlılığının ne kadar yaygınlaştığını ve zararlarını anlatan rehberlik öğretmenleri Yusuf ziya Koçak "Çağımızın son zamanlarda yaygın hastalığı olan internet ve sosyal medya bağımlılığında klinik tedavi boyutlarına varacak vakalarla karşılaşıldığını Banyoda, lavaboda, yatağınızda telefon elinizden düşmüyorsa, internet ağı olmayan kafeye oturmuyorsanız siz de bir internet bağımlısısınız. Sosyal medya ve sanal ilişki gerçek sosyal ilişkileri bitirdi. Doğru bir amaç uğruna kullanırsak internet ve sosyal medya tabi ki iyi, ama tüm gün internet başında kalmak insanda ruhsal ve psikolojik hastalıklara insanda duruş bozukluğuna yol açar"dedi.

Öğrencilere teknoloji ve internet kullanımı konusunda uyarılarda bulunan Rehber öğretmeni İncinur Ergin ise "Kesinlikle tanımadığınız kişi ve şahısları sosyal medyadan eklemeyin, özel fotoğraflarınızı asla paylaşmayın. Sahte hesaplar çok yaygın illegal örgütler bunları kullanıp gençlerimizi tuzaklara düşürmektedir. Bunun örneğini çok sık yaşıyoruz. Ailelerinize de uyarılarda bulunun sosyal medyada anne kızlık soyadlarını kesinlikle paylaşmasınlar. Çünkü banka hesapları ve birçok hesapları çalınabilir, Ülkemizde 42 milyon sosyal medya kullanıcısı olduğunu, sosyal medyanın olumsuz etkilerinden bahsederken insanların birbirinden uzaklaştığını, gençlerin sosyal medyaya ayırdıkları vakti nasıl değerlendirebileceklerini sorgulayarak, Günde 1,5 saat sosyal medyaya ayıran bir kişi yılda 540 saat sosyal medyada kalıyor. Bu sürede bir yabancı dili, bir enstrümanı öğrenmek ya da 27 bin sayfa kitap okumak mümkün" dedi.

DHA