Yeni dönem planlarını Platin Dergisi'ne anlatan Konukoğlu, “Dönüşüm sürecini gençlerimizle kurgulayacağız” dedi. Holding bünyesinde görev yapan 5’inci kuşak temsilcilerine bu konuyla ilgili önemli bir sorumluluk veren Konukoğlu, bu gençlerin profesyonellerin de desteğini alarak yapay zeka, makine öğrenmesi ve dijitalleşme gibi farklı başlıklarda holdingi geleceğe taşıyacak inovatif süreçlere yöneldiklerini belirtti.

Dönüşüm sürecini gençlerimizle kurgulayacağız

Farklı projelerimiz için 250 milyon dolar öngörmüştük. Bu yatırımı devam ettireceğiz ve taviz vermeyeceğiz.

DÖNÜŞÜM SÜRECİNİN GENÇLERİMİZLE KURGULAYACAĞIZ

1 Temmuzda Sanko Holding Yönetim Kurulu başkanlığını Zeki Konukoğlu’ndan devralan Sanko Holding’in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, yeni dönem planlarını Platin Dergisi'ne anlattı. Holding bünyesinde görev yapan 5’inci kuşak temsilcilerine bu konuyla ilgili önemli bir sorumluluk veren Konukoğlu, bu gençlerin profesyonellerin de desteğini alarak yapay zeka, makine öğrenmesi ve dijitalleşme gibi farklı başlıklarda holdingi geleceğe taşıyacak inovatif süreçlere yöneldiklerini belirtti.

ÜÇÜNCÜ VE DÖRDÜNCÜ ÇEYREKTEN UMUTLUYUM

“yeni normal” dönemdeki 2020 yol haritasına ilişkin konuşan Konukoğlu, “SANKO Holding; tekstil, çimento, enerji ve ambalaj olarak 4 ana sektöre odaklanmış durumda... Ama genel olarak bakıldığında 11 farklı sektörde ve taşeronlarla birlikte 14 bin çalışana sahibiz. 100’ün üzerinde ülkeye ihracat yapıyoruz. En önemli pazarımız ise Avrupa… Özellikle tekstil ayağında tüm dünyaya yayılmış bir ağımız var.

20’nin üzerinde ülkede ofisimiz ve temsilcilerimiz bulunuyor. 2020 yılında yönetim kurulu başkanlığını devralacağım için 2019’dan bu yana bütçe adına sıkı bir çalışma içerisindeydik. Ama beklentimiz böyle bir pandemi ile karşılaşmak değildi. Farklı projelerimiz için 250 milyon dolar yatırım öngörmüştük. Bu yatırımı devam ettireceğiz ve taviz vermeyeceğiz. Üçüncü ve dördüncü çeyrekten umutluyum” dedi.