İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda Gaziantep Valiliğinin ve İl Müftülüğünün uygun gördüğü camiler 29 Mayıs Cuma günü yeniden ibadete açılırken, Şahinbey Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de camilerdeki dezenfekte ve temizlik çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Şahinbey Belediyesi ekipleri 29 Mayıs’ta ibadete açılacak camileri tek tek dolaşarak camide bulunan halı, kolon, giriş gibi temasın olabileceği yerleri dezenfekte ediyor. Çalışmalar belirli aralıklarla devam edecek.

CAMİLERDE DEZENFEKTE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu camilerin yeniden ibadete açılacak olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın son bakanlar kurulu toplantısının ardından 29 Mayıs Cuma günü öncelikle valiliğimizin ve müftülüğümüzün belirlediği ve ilgili şartları uygun camilerle ibadete açılacak. Şahinbey Belediyesi olarak Korona virüsüne karşın ilk günden bu yana yoğun bir şekilde dezenfekte çalışmaları yapıyoruz.

Şahinbey İlçesi’ndeki tüm camilerimizin normal zamanlarımızda da ayda en az iki defa temizliklerini yapıyor ve vatandaşlarımızın hijyenik ortamlarda ibadetlerini yapmalarını sağlıyorduk. Korona virüsü ile mücadele de bu sayıları daha da yükselttik. Bundan sonraki süreçlerde de çalışmalarımız aralıksız devam edecektir” diye konuştu.