BEÇET: YEŞİL ALAN VE PARK ÇALIŞMASI YAPACAĞIM

Okul Müdürü Mehmet Sunaç’la birlikte makama gelen aynı zamanda oryantring spor dalında il 2’ncisi olan Zelal Beçet, “Belediye başkanı olarak insanların mutlu, huzurlu olmasını ve kendilerini güvende hissetmelerini isterim. Güvenlik açısından alacağım ilk önlem; çocuklar için yeşil alan ve park çalışması olurdu. Bunun dışında şehrimizde pek çok tarım ürünü için elverişli birçok topraklarımız var ve bunları değerlendirerek ekonomik alanda kendimizi geliştirebiliriz. Tarım dışında sanayi, ulaşım, ticaret alanında ön plana çıkarabiliriz. Bunun için de geçmişten kalan mirasımızı korumak amaçlı pek çok proje yapılabilir. Kısacası benim izlediğim yol; insanı yaşat ki devlet yaşasın mantığıyla daha da çok şekillenecektir” dedi.

ŞAHİN: ÇOCUKLAR İÇİN TARAMALAR YAPACAĞIZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, insanı yücelt ki devlet yücelsin” felsefesinin yürüttükleri hizmet yolunu aydınlattığını belirterek, çocuk dostu kenti olma yolunda çocukların mutlu olacağı mekanlar yaptıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yeni yapılanma çerçevesinde Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı kurduklarını hatırlatan Şahin, “Çocuklarımızın spora olan yeteneklerine göre şehrin her noktasında taramalar yapacağız. Taramalarla ortaya çıkan sonuçlara neticesinde çocuklarımıza fırsat verecek mekanizmayı hayata geçireceğiz. Belediye olarak ilk kez Tarımsal Daire Başkanlığını kurduk. Gastronomi dalında UNESCO’da Dünya’nın 8’inci mutfağı olduysak, bu öncelikle topraktan başlıyor. Toprağa ve gıdaya dayalı sanayide gittikçe güçleniyoruz. Toprağı, havayı, suyu ve çevreyi korumamız lazım. Çevreye uyumlu bir şehri geleceğimize ve çocuklarımıza taşımamız lazım, o yüzden tarımla ilgili özel çalışmalar yapıyoruz. Bu şehrin fıstığından zeytinine, biberinden üzümüne kadar tüm yerel ürünlerini geliştireceğiz, kadın çiftçilerimizi ve küçükbaş hayvancılığı destekliyoruz.

YENİ HEDEFİMİZ: ASYA TURİZMİ

Günümüzde altyapı belediyeciliği bitti artık. Yetim, yaşlı, yoksul, mağdur, muhtaç gibi dezavantajlı grupların önündeki engelleri kaldıracak sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında hizmet üretiyoruz. Kültürel belediyecilik, yükselen bir değer. Bu şehirde 5 antik kent, 22 müze var, bu şehre gelen herkesin Roma, Hitit, Osmanlıve Cumhuriyet dönemindeki hanları ve hamamları göreceği restorasyonları yapıyoruz. Yeni dönemimizde arkeoloji ve gastronomi alanında şehrin altyapısını kuvvetlendirmeye devam edeceğiz. ‘Şimdi Gaziantep’e gitme zamanı’ adlı kampanyasıyla herkesin buraya gelmesini teşvik ediyoruz. Kentimize gelenler, Fırat’ın etrafındaki Zeugma’yı, Karkamış’ta bulunan antik kentteki Hitit döneminin en güzel eserlerini görme fırsatı bulacak. Bunun yanı sıra ‘nereye gideyim ne tadayım’ dediği zaman lezzetin başkentindeki 500 çeşit yöresel yemeği tadacak. Yeni hedefimiz Asya turizmidir. Asya’dan gelecek turistler için de uluslararası çalışmalarımız devam edecek. Sanayimiz, yüksek teknolojiye geçtiğinde, kültürel mirası canlandırdığımızda çok daha güzel bir şehri, çocuklarımıza emanet edeceğiz” dedi.

Yeni dönemde Bilim Merkezi kuracaklarını sözlerine ekleyen Şahin, Ekonomik Gelişim ARGE ve İnovasyon Daire Başkanlığı’yla, “Benim De Bir Fikrim Var” diyen herkesi belediyeye davet edeceklerini kaydetti.

Mehmet Akif İnan Ortaokulu’ndan 7-B sınıfı öğrencisi Zelal Beçet, 30 Nisan’da TÜBİTAK 4006 projesinin tanıtımına başkan Şahin’i de yanlarında görmekten mutluluk duyacaklarını aktardı.

BÜLTEN