Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden aday gösterilen başta Çingene Kızı'nın parçalarını yeniden anayurdana kazandırmak üzere bir çok ilke imza atan Şahin, yeni döneme iddialı projelerle hazırlanıyor..

Kentte bir çok ilke imza atan Şahin, yeni döneme ilişkin projelerini Haber 7'ye anlattı.

TARİH FIŞKIRAN ŞEHİR

''Gaziantep Belediye Başkanı'nın ilk hedefi, kenti turizm merkezine dönüşürmek.. İlk meyveleri de alınmaya başladı.. 60 yıllık hasret bitti. Sağolsun üniversitemiz bu konuda bize çok yardımcı oldu. Amerika'dan Türkiye'ye getirilen Çingene Kızı'nın parçalarının tamamlanmasıyla Gaziantep'te turistlerin yoğun ilgisini gördü. 12 parça mozaik, hem sergilendiği Zeugma Mozaik Müzesine hem de kent turizmine kış sezonunda ilgiyi artırdı.Ölü sezon ocak ayında Çingene Kızı’nın ailesini görmeye gelen kızkardeşi Belkıs'ı göremeye gelen tablodaki kuş çeşitlerini görmeye gelen çok sayıda turist var. 1 milyon turist hedefimizi tutturduk. 

MEDENİYETİN BEŞİĞİ 5 KENTİN MERKEZİ

''Gaziantep, medeniyetlerin beşiği, 5 antik kentin merkezi. UNESCO listelerini birden fazla tarihi eserle zorlayan nadide şehir. Havasından suyundan tarih fışkırıyor..Tüm bu tarihi güzelliklerin yanında Gaziantep gerek su sporları olsun, gerek dünya çapında yer tutan fuarları olsun tam bir dünya şehri. Yeni dönemde bu güzelliklerimi daha fazla çaba sarfedeceğiz, dünya miraslarını dünya ile tanıştıracağız.'' 

DEMİR AĞLARLA ÖRÜLECEK

Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin'in yeni dönemde en büyük hedefi kenti demir ağlarla örmek.. Kente ve Türkiye'ye su altı müzesi kazandırmak:

''5 yılda yaptıkları ise yeni dönemde yapacaklarının teminatı. Yeni hedefleri arasında şehri demir ağlarla örmek de var; su altı arkeoloji müzesini Türkiye'ye kazandırmak da. Şehri demir ağlarla örüyoruz. Metronun tüm hatlarını tamamladık. Benim bir hayalim var su altı arkeoloji müzesi. İnsanlar tünellerin içinden o güzelliği, su altında yatan tarihi dokuyu, su altı canlılarını seyretsinler.''

ŞU FIRAT'IN SERİN SUYU…

Fırat nehrinin tarihini önemini yeniden kazandırmak da Şahin'in öncelikli projeleri arasında yer alıyor:

''Fırat nehri üzerinde yapılan su sporları ile Türkiye hem unutulan Fırat'ın adını duyuracak hem de dünya su sporları branşlarında kendine önemli bir yer edinecek.

Elimizdeki güçleri kullanamamışız. Fırat var elimizde ki en güzel şey. Biz Fırat'ı hiç tanıtamadık. Şimdi su sporları ile Fırat'ı Rumkale'de en güzel bölümünde su sporları festivallerimizi başlattık. Bu sene ikincisini yaptık. Uluslararası yapıyoruz.''

ALZHEİMER MERKEZİ

Fatma Şahin, kente sosyal ve sağlık projerine de öncülük ediyor..

''Bunların başında da çağın hastalığı alzheimerla mücadele için de canla başla çalışıyoruz..Koruyucu önleyici bir alzheimer merkezi kurduk. Hastaları alıyoruz. Yemeleri gereken şeyler konusunda hastaları ve ailelerini bilinçlendiriyoruz. Bedensel faaliyetlerini geliştirmeleri için spor aktiviteleri yaptırıyoruz. Akıl oyunları ile hastalığın ilerleyişini durdurmaya çalışıyoruz.''

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Yeni Dönem Başkan Adayı Fatma Şahin'in Gaziantep halkı için plan ve projeleri bunlarla sınırlı değil.

Peyder pey açıklayacak... Hedefi net: Gaziantep'i dünya şehirleri arasına sokmak, çalışmalar ile şimdilerde odaklanılan tek şey sonuca en kısa zamanda ulaşmak. 

HABER7