Gaziantep Polisgücü Spor Kulübü, 2020’de açık alan ve salon hokeyinde gerçekleştirilecek olan dört ayrı Avrupa Şampiyonası'na katılacak. Yoğun bir çalışma temposuyla şampiyonalara hazırlanan Gaziantep Polisgücü Kadın ve Erkek Hokey Takımları, 2020’de açık alan ve salon hokey şampiyonalarındaki dört şampiyonluk kupasını da Türkiye’ye getirmeyi hedefliyor.

Kulüp Başkanı Mehmet Kaplan, sporcuların yoğun bir antrenman takvimine tabi tutulduğunu ifade ederek, “Türkiye Kupası ve ardından Türkiye Süper Ligi'nde yarışacak olan takımlarımız 2020 şubat ve mayıs aylarında Avrupa’da gerçekleştirilecek olan kadın ve erkek Avrupa şampiyonalarında da Türkiye’yi temsil edecektir.

Avrupa Trophy Ligi'nde ülkemizi temsil eden takımlarımızın rakipleri de belli oldu. 14-16 Şubat 2020 tarihleri arasında Gaziantep Polisgücü Spor Kulübü'nün ev sahipliğinde Alanya’da gerçekleştirilecek olan Avrupa Trophy 2020 Erkekler Salon Şampiyonası'nda İngiltere’nin East Grinstead Spor Kulübü, Hırvatistan’ın Hockey Club Zelina Kulübü. Hollanda’nın SCHS Kulübü, İrlanda’nın Three RockRovers Kulübü Portekiz’in AD Lousada Kulübü, İsviçre’nin HC RotweissWettingen Kulübü ve Fransa’nın LucRonchin HC Kulübüyle karşılaşacağız. 21-23 Şubat 2020 tarihleri arasında Litvanya’da gerçekleştirilecek olan Avrupa Kadınlar Salon Trophy Ligi'nde ise takımımız İtalya’nın HC LorenzoniBra Kulübü, İsviçre’nin HC RotweissWettingen Kulübü, Hırvatistan’ın Hockey Club Zelina Kulübü, Fransa’nın Douai HC Kulübü, Çekya’nın SK Slavca Prague Kulübü, Belçika’nın WaterlooDucks HC Kulübü ve Litvanya’nın SiaulaiGinstrekte SSG Kulübüyle karşılaşacak. Şubat 2020’de gerçekleştirilecek bu iki Avrupa Şampiyonası gerek ülkemiz, gerekse kulübümüz için büyük önem taşıyor” dedi.

"MAYIS 2020’DE KADIN VE ERKEK TAKIMLARI AVRUPA'DA YARIŞACAK"

Gaziantep Polisgücü Kadın ve Erkek Hokey Takımlarının mayıs 2020’de Açık Alan Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası'nda da güçlü rakiplerle karşılaşacağını ifade eden Başkan Kaplan, “Buradaki rakiplerimizde yine Avrupa’nın en güçlü takımlarından oluşuyor. Kadın takımımız Hırvatistan’ın Başkenti Zagreb’de gerçekleştirilecek olan Eurohockey Challenge lll’te Galler’in Gwent HC Kulübü, Hırvatistan’ın HK Zelina Kulübü, Polonya’nın KS Rogowo Kulübü, Fransa’nın StadeFrancais Kulübü, Portekiz’in GrupoDesportivo do Viso Kulübü ve İsviçre’nin SLF Mesaicos Kulübüyle karşılaşacaktır.

Slovenya’nın Predanovci kentinde gerçekleştirilecek olan Erkekler Açık Alan Eurohockey Challenge ll’de ise takımımız İsviçre’nin Nacka LHK Kulübü, Danimarka’nın Copenhagen HC Kulübü, Macaristan’ın Soroksari Kulübü, Bulgaristan’ın Akademik Plus Sofia Kulübü, Litvanya’nın ArdasRudamina Kulübü, Ukrayna’nın HC PK-Start Zytomyrskyi Kulübü ve Slovenya’nın HK TriglavPredanovci kulüpleriyle karşılaşacaklardır. Bütün şampiyonalara yönelik hazırlıklarımız sürmektedir. Temennimiz dört ayrı kupayı da ülkemize kazandırmak” diye konuştu.

BÜLTEN