Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, tarafından açıklanan Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı’na Gaziantep Pideciler Simitçiler ve Yufkacılar Odası’ndan da destek geldi. Odada düzenlediği basın açıklaması ile Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı’na destek verdiklerini belirten Gaziantep Pideciler Simitçiler ve Yufkacılar Odası Başkanı Abdullah Sarı, yüze 15 indirime gittiklerini belirterek, 1 lira olan pidenin 2 aylığına 85 kuruşa satılacağını söyledi.

Gaziantep Pideciler Simitçiler ve Yufkacılar Odası, Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı kapsamında yüzde 10 indirim kampanyasına yüze 15 indirim ile destek verd. 1 lira olan pide 2 aylığına 85 kuruştan satılacak.

PİDECİLER ODASINDAN ENFLASYONLA TOPYEKÛN MÜCADELEYE DESTEK

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından başlatılan Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı kapsamında yüzde 10 indirim kampanyasına Gaziantep’ten destek gelmeye devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, tarafından açıklanan Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı’na Gaziantep Pideciler Simitçiler ve Yufkacılar Odası’ndan da destek geldi. Odada düzenlediği basın açıklaması ile EnflasyonlaTopyekün Mücadele Programı’na destek verdiklerini belirten Gaziantep Pideciler Simitçiler ve Yufkacılar Odası Başkanı Abdullah Sarı, yüze 15 indirime gittiklerini belirterek, 1 lira olan pidenin 2 aylığına 85 kuruşa satılacağını söyledi.

31 ARALIK TARİHİNE KADAR PİDEDE YÜZDE 15 İNDİRİM YAPACAK

31 Aralık tarihine kadar yüzde 15 indirime gittiklerini belirten Sarı, “Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 81 ilde başlattı Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı kapsamında Gaziantep’te enflasyona karşı il genelinde tüm sektörün katılımı ile yüzde 10 ile 35 arası değişen oranda indirime gidildi. Bizler Gaziantep Pideciler Simitçiler ve Yufkacı Odası olarak devletimizin yanında olarak bugünden itibaren yüze 15 indirim yaparak bu mücadelede biz de hep beraber varız diyelim dedik. Esnaflarımızın ne kadar zor şartlar altında olduğunu bilmekteyiz. Bu cefakar esnafımızın 31 Aralık 2018 tarihine kadar iş yerlerinde Enflasyonla Topyekün Mücadele kapsamında desteklerini esirgemeyeceklerini bir borç bilerek ayrı ayrı teşekkür ederim. Aslında bugün bizleri ilgilendiren un fiyatlarının da bu kapsamda aşağı çekileceğini umarız” dedi.

BU DEFA DARBEYİ FIRSATÇILARDAN YEDİK

“Ekonomik darboğazın vermiş olduğu sıkıntılı sancılı günleri yaşarken üstüne bir de dolar darbesi geldi. Belki ekonomik ve siyasi arenada oynanan oyunların üstesinden devlet olarak akılcı yaklaşımlarla ve politik zekayla üstünlük kurabildik. Ama ne yazık ki bu defa darbeyi fırsatçılardan yedik. Yani anlayacağınız darbeyi kendi kendimize yaptık. Herkes de bir iştah kabarması oldu. Sanayicisinden tutun işadamlarına, büyük AVM’ler den tutun toptancılara kadar dolar bahane edip halkımızın üç kuruşluk kazancına göz diktiler.  Ama unuttukları bir şey vardı: o da Türkiye Cumhuriyeti'nde yani bu topraklarda yaşayan hiçbir vatan evladı bu tür ucuz oyunlara mağlup olmaz ve zafere ulaşır” diye konuştu. 

BAHRİ UÇAR