Bağkur primlerinin esnafın belini büktüğünü belirten Söylemez Pasajı Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Azak, “Bağ kur primlerine gelen zamdan dolayı esnaf bağ kur primlerini ödemekte çok zorlanıyor. Devletin bu zor günde yanımızda olmasını istiyoruz çünkü bağ kur primleri, dükkân kirası, vergi, aidat esnafın belini büküyor. Zaten işler de yüzde 50 düştü. Onun için küçük esnaf çok zor durumda. Şu anda esnafın geliri giderlerini karşılayamıyor. Yetkililerden bağ kur primlerinde bir düzenleme yapılmasını istiyoruz” dedi.

PASAJ ESNAFI BAĞKUR DESTEĞİ İSTİYOR

Pandemi kısıtlamalarından en çok etkilenen esnaf gruplarından olan pasaj esnafı, Bağkur primleri için devletten destek istiyor. Bağkur primlerinin esnafın belini büktüğünü belirten Söylemez Pasajı Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Azak, “Bağ kur primlerine gelen zamdan dolayı esnaf bağ kur primlerini ödemekte çok zorlanıyor. Devletin bu zor günde yanımızda olmasını istiyoruz çünkü bağ kur primleri, dükkân kirası, vergi, aidat esnafın belini büküyor. Zaten işler de yüzde 50 düştü. Onun için küçük esnaf çok zor durumda. Şuanda esnafın geliri giderlerini karşılayamıyor. Yetkililerden bağ kur primlerinde bir düzenleme yapılmasını istiyoruz” dedi.

BAĞKUR PRİMİ ESNAFIN BELİNİ BÜKÜYOR

Bağkur primlerinin esnafın belini büktüğünü belirten Azak, esnafın Bağkur primlerini ödemekte zorluk çektiğini belirterek, “Bağ kur primlerine gelen zamdan dolayı esnaf bağ kur primlerini ödemekte zorlanıyor. Bağ kur primlerinde çok artış oldu.  Bağ kur primleri düzenli ödeyenlerde 868 liradan bin 50 TL oldu. Düzensiz ödeyenlerde 1200 Lira oldu. Esnaf bağ kur primlerini ödemekte çok zorluk çekiyor. Yetkililerden bu konuda tekrar bir düzenleme yapılmasını istiyoruz. Devletin bu zor günde yanımızda olmasını istiyoruz çünkü bağ kur primleri, dükkân kirası, vergi, aidat esnafın belini büküyor. Zaten işler de yüzde 50 düştü. Onun için küçük esnaf çok zor durumda. Şuanda esnafın geliri giderlerini karşılayamıyor. En az bağ kur primlerinde bir düzenleme yapılmasını istiyoruz” dedi.

ESNAF ÖDEMELERDE ÇOK SIKINTI YAŞIYOR

Esnafın ödemelerde çok sıkıntı yaşadığını belirten Azak, “Esnaf ödemelerde çok sıkıntı yaşıyor. Çoğu esnafımız kredi kartlarına yüklenmiş durumdalar. Nakit akışı zaten yok. Devlet vergileri almaya devam ediyor esnaf vergilerle, aidatlarla, kiralarla boğuşmaya devam ediyor. İşler bütün kesimde olduğu gibi pasajda da baya bir düştü. İşlerimiz yüzde 50 düştü. Ekonomik olarak durmuş durumdayız” dedi.

HAFTA SONU KISITLAMALARIN BİZE ÇOK BÜYÜK ZARARI VAR

Hafta sonu kısıtlamaların pasaj esnafına çok büyük zarar verdiğini belirten Azak, “Hafta sonu kısıtlamaların gerekli olduğuna inanıyoruz ama bize çok büyük zararı var. Çünkü Cumartesi ve Pazar günleri memurların birçok kişinin tatil günleri ve bu günlerde pasaja gelerek alış veriş yapıyor ancak hafta sonu yasak olunca gelemiyor. Dolaysıyla işlerimiz baya düştü. Ayda 8 gün kaybımız var” dedi

KÜÇÜK ESNAFA CAN SUYU OLACAK HİBELER VERİLMESİ LAZIM

Küçük esnafa can suyu olacak hibeler verilmesi gerektiğini belirten Azak, “Devletin verdiği destekler bize hiç ulaşmadı. Küçük esnafa küçük çaplı can suyu olacak hibeler verilmesi lazım ki esnaf ayakta dursun” diye konuştu.