Özel Seçkin Koleji AKM konferans salonunda düzenlenen kutlama töreni başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanı uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizin anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşan Lise Müdürü Bahattin AVANAŞ, “Çanakkale, şanlı tarihimizin kahramanlık destanlarından biridir. Bu zaferin, milletimizin tarihindeki yeri ve önemi çok büyüktür. Çanakkale Zaferinin vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk Milletinin neler başarabileceğinin en güzel kanıtı olduğunun üzerinde durarak Çanakkale zaferinde yaşanan olayları anlattı ve başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, bu mücadeleye katılan tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ruhları şad olsun diyerek konuşmasını bitirdi.

Özel Seçkin Koleji öğrencileri hazırladıkları şiir dinletileri, drama gösterileriyle Çanakkale zaferi coşkusunu tüm salona yaşattılar. Tüm katılımcılar tarafından 10.Yıl Marşı coşkuyla söylenerek program sona erdi.

BÜLTEN