OSB Başkanı Cengiz Şimşek 300 Fabrika açılışı ile ilgili yapılan eleştirilere "Gaziantep'i siyasete alet etmeyin" cevabını verdi.

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şimşek, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, GAİB Başkanı Fikret Kileci, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 300 yeni fabrika açılışı için basın toplantısı düzenliyor. Başkan Şimşek, dünkü açılış için sosyal medyadan algı operasyonu yapıldığını ifade etti. Yatırımların gerçek olduğunu bunun belgelerinin bulunduğunu söyledi.

Şimşek, "Biz bu algılara alet olmayacağız. Çiltuğ rması sehven yapılmıştır. Çarsan Ambalaj yerine Çiltuğ yazılmıştır. Önümüzdeki günlerde 5 OSB' de rmaları tanıyarak gösterebiliriz. Kısa Çalışma ödeneğine en az başvuran OSB'yiz üretimde hiç durmadık.

İşte o basın açıklaması:

26.09.2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile gerçekleşen “300 Fabrika Toplu Açılış Töreni” nin kamuoyunda gerçeklikten uzak ve yanıltıcı şekilde gündeme getirilmesi iyi niyetli değildir ve siyasi rant devşirmeye yöneliktir. Bu hamleleri üzülerek takip etmekteyiz.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi 5 sanayi bölgesi ile Türkiye’nin en büyük Organize sanayi bölgesi olup; 1100 tesis aktif olarak üretim yapmaktadır. Gaziantep sanayisi güven ortamının ve müteşebbis ruhunun olmasıyla yeni yatırımlar yapmaya ve büyümeye devam etmektedir.

Gaziantep Organize Sanayi bölgesinin 2018 yılı ağustos ayı elektrik tüketimi 330 milyon kwh/saat iken; 2020 yılı ağustos ayında 453 milyon kwh/saat elektrik tüketimine ulaşmıştır.

Gaziantep organize sanayi bölgesinde 2018 yılında 165 bin kişi istihdam edilirken; 2020 yılında 210 bin kişi istihdam edilmektedir.

Gaziantep’ten 175 ülkeye 8 milyar $’ a yakın ihracat gerçekleşmiştir. Pandemi nedeniyle tüm dünya ülke ekonomilerinin küçüldüğü bir ortamda, Gaziantep firmalarının bünyesinde veya bağımsız olarak 300 sanayi tesisi kurulmuştur.

Sadece elektrik tüketimindeki %37’lik artış ve istihdamdaki 45 bin kişilik artış Gaziantep sanayisinin hangi noktaya ulaştığının göstergesidir.

Bu tür algı operasyonları, içinde bulunduğumuz kritik süreçte kent ve ülke ekonomisine hasar oluşturma ve direncini kırmaya yönelik yapılmaktadır. Biz Gaziantep Sanayisi olarak hiçbir algı operasyonundan etkilenmeden büyümeye, üretmeye ve ihracata devam edeceğiz. Güneş balçıkla sıvanmaz.

Bu yatırımlara ilişkin tüm bilgi ve belgeler Bölgemizde mevcut olup; her şey resmi kayıtlarla sabittir. Hiçbir şekilde şüpheye yer bırakmayacak resmi kayıtlar ortada iken bu tür algı çalışmaları iyi niyetle bağdaşmamaktadır.

Söz konusu törenimizde 300 firma içerisinde telaffuz edilen ilk kez yatırım yapan firmalarla birlikte ilave yatırım yapan firmalar da bulunmaktadır.

Medyada daha önce açılışı yapıldığı belirtilen Barem Ambalaj 5. Organize Sanayi Bölgesi’nde ilave yatırım yapmış olup; açılış listesinde yazılma nedeni yapılan yeni yatırımıdır.

Çağsan Ambalaj firması yeni yatırım yapmış olup; listede olması gereken isim Çağsan Ambalajdır. Medyada yer alan Çiltuğ firmasının ismi listeye sehven yazılmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, Sayın Bakanımızın destekleriyle üretimimizi, büyümemizi ve ihracatımızı arttırmaya devam edeceğiz.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz ŞİMŞEK

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan ÜNVERDİ

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı M. Tuncay YILDIRIM

Gaziantep İhracatçılar Birliği Başkanı Fikret KİLECİ

Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Mehmet AKINCI