Oğuzeli Belediyesi tarafından bu yıl 10.su kutlanan Kültür, Sanat, Nar ve Yöresel Kurutmalık Festivalimizi büyük bir coşku ile kutladı. Oğuzeli ilçe Stadyumunda düzenlenen etkinlik ilk olarak Oğuzeli Belediyesi önünden Stadyuma kadar mehteran eşliğinde kortej yürüyüşü ile start aldı. Oğuzeli Belediyesi Folklor Kulübü halk oyunları ekibinin gösterisi ise programa renk kattı.

EN İYİ NAR VE KURUTMALIKLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Oğuzeli'nin önemli gelir kaynaklarından olan ve markalaştırılarak dünyaya açılması hedeflenen 'Oğuzeli Kurutmalığı' ve 'Nar' yarışmasında derece girenler hediyelerini Oğuzeli Kaymakamı Eyup Gürdal, Nizip Kaymakamı Kemal Şahin, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep İl Başkanı Muzaffer Çelik, Ülkü Ocakları Gaziantep İl Başkanı İsa Alper Açıkbaş ve Milliyetçi Hareket Partisi Oğuzeli İlçe Başkanı Muharrem Özsert'in ellerinden aldı.

"NAR VE KURUTMALIK FESTİVALİ OĞUZELİ'NİN MARKASI OLDU"

10.Kültür, Sanat, Nar ve Yöresel Kurutmalık Festivali'nin açılış konuşması yapan Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, "Gerçekleştirdiğimiz festivalimiz artık Oğuzeli'nin markası ve coşkusu oldu" dedi.

Başkan Kılıç yaptığı konuşmada, "Kıymetli misafirler hepiniz Nar Cenneti, Kurutmalık diyarı Oğuzelimiz'e hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

Bugün burada sizlerin huzurunda geleneksel hale getirilen 10. Kültür, Sanat, Nar ve Yöresel Kurutmalık Festivali'ni kutlayacağız.

Göreve geldiğimiz günden bu yana Cenab-ı Allahın yardımı, siz kıymetli hemşerilerimizin duası ve desteği ile birçok başarıya imza attık. Gerçekleştirdiğimiz bu festivalde bu başarılardan bir tanesi. Bu festival artık Oğuzelimiz'in coşkusu, bu festival Oğuzelimiz'in markası, bu festival Oğuzelimiz'in düğünü oldu" ifadelerini kullandı.

"HEM MADDİ HEM MANEVİ KALKINMA İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

İçimizde ve dışımızda şer odaklarının oynadığı oyunlarla Ülkemiz çetin ve zorlu süreçlerden geçtiğinin altını çizen Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, "Ülke olarak etrafımızı sarmalayan hainlere karşı dimdik durarak bu psikolojik ve ekonomik savaştan daha da güçlenerek çıkacağız" dedi.

Başkan Kılıç, "İçimizde ve dışımızda şer odaklarının oynadığı oyunlarla Ülkemiz çetin ve zorlu süreçlerden geçiyor. Ama devletimizin ve milletimizin el ele vermesiyle, dirayetli davranmasıyla ve etrafımızı sarmalayan hainlere karşı dimdik durmasıyla bu psikolojik ve ekonomik savaştan daha da güçlenerek çıkacağız inşallah. Bu süreçte insanların nasıl fiziki ihtiyaçları varsa manevi yönden de ihtiyaçları oluyor.  Bizlerde elimizden geldiğince vatandaşımıza manen de hitap etmek için faaliyetlerimizi yürütüyoruz.  Hem maddi kalkınma hem de manevi kalkınma için çalışıyoruz.  Oğuzeli ilçemizi her iki manada da en iyi seviyelere getirmeye çalışıyoruz" dedi.

"FESTİVALLER KÜLTÜRLERİ OLGUNLAŞTIRAN ETKİNLİKLERDİR"

Anlayışlarının "Bölgenin kültürünü, dokusunu, sanatını yani bizi biz yapan şeyleri ön plana çıkartan ve tanıtan belediyecilik anlayışı olduğunu söyleyen Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, "Amacımız ise Oğuzeli'nin kültürünü, sanatını, yöresel ürünlerini Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak" dedi.

Başkan Kılıç, "Yaptığımız bu çalışmalarla hem Oğuzeli'miz kalkınacak hem de çiftçimizin alın teri olan ürettiği her ürün hak ettiği değeri bulacaktır.

Sözlerime bitirirken son olarak şunları ifade etmek istiyorum.

Sevdamız Oğuzeli diye çıktığımız bu kutlu yolculukta önce kendimize sonrada siz kıymetli hemşerilerimize bir söz verdik.

Allaha şükürler olsun ki ne sevdamızdan vazgeçtik nede sözümüzden vazgeçtik. İlk günkü aşkla, şevkle ve heyecanla emin adımlarla çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Ben tekrardan bizleri bu muhteşem gecede yalnız bırakmayarak alanı dolduran hemşerilerime sonsuz teşekkürlerimiz sunuyorum. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum" ifadelerini kullandı.

OĞUZELİ ALİ KINIK VE ZARA İLE COŞTU

10.Kültür, Sanat, Nar ve Yöresel Kurutmalık Festivali'ne katılan vatandaşlar Ali Kınık Ve Zara'nın şarkıları ile kendinden geçti.

Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı festivalde sahneye ilk olarak bölgenin yerel sanatçısı Gül Ahmet Yiğit çıktı. Ardından Ali Kınık'ın şarkıları ile mest olan vatandaşlar 'Ali Ayşe'yi seviyor şarkısını hep bir ağızdan söylediler.

Son olarak sahneye milyonların gönlünde taht kuran Zara çıkarak alanı tamamen dolduran seyircileri söylediği birbirinden güzel şarkılarla coşturdu.

Program sonunda Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Ali Kınık ve Zara'ya katılımlarından dolayı teşekkür ederek Oğuzeli'nin yöresel ürünlerinden zeytin yağı ve nar ekşisi taktim etti.

BÜLTEN