Oğuzeli'nin 3 tarafında yapılacak olan organize sanayi bölgeleriyle değerine değer katacağını ifade eden Kılıç, Mobilya Kent Projesi'nin de istihdama önemli katkı sağlayacağını belirtti. Oğuzeli'ni her alanda geliştirmek istediklerini belirten Kılıç, 'Pandemi sürecinde Oğuzeli Belediyesi olarak 7/24 mesai mefhumu gözetmeksizin tüm ekiplerimizle birlikte çalışıyoruz' dedi.

9

OĞUZELİ'NE 100 YATAKLI MODERN HASTANE YAPILACAK

Oğuzeli'ne 100 yataklı yeni modern hastane müjdesi veren Kılıç, 'İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki ile görüştük. Oğuzeli'ne yeni modern bir hastane için çalışmalara başladık. Mevcut hastanenin yanında 6 bin metrekare alanı kendilerine verdik. Buraya 80 veya 100 yataklı modern bir hastane yapılacak. İL Sağlık Müdürlüğü Sağlık Bakanlığa müracaat etti. Biz de elimizden geleni yapacağız. 91 mahallemiz var. Şuanda 1 OSB'miz var ama yakın zamanda ilçeye yakın 3 OSB daha olacak. Dolaysıyla buradaki nüfus da artacak. Bu artışa paralel de hastanemizin büyümesi lazım. Yeni modern hastane yapıldıktan sonra eski hastane yıkılacak' dedi.

10

ALTYAPI ÇALIŞMALARIMIZ TAMAMLANMAK ÜZERE

Oğuzeli'nde altyapı çalışmalarını büyük ölçüde tamamladıklarını belirten Kılıç, 'Merinos kavşağı ile Oğuzeli arasındaki yolumuzu duble hale getirilmesi yüzde 90'ı bitti bahar aylarında tamamlanmış olacak. Alt yapıyla ilgili çalışmalarımız büyük oranda bitmek üzeredir. Tabi Cumhur ittifakının birlikteliği bize daha çok güç veriyor. Daha büyük yatırımların önünü açıyor' dedi.

TARİHİ VE KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ TURİZME KAZANDIRACAĞIZ

Yapım aşamasında sona gelinen 'Delikli Tepe Seyir Terası'nın Oğuzeli'nin tarihine ışık tuttuğunu vurgulayan Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, 'İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) ile hayata geçireceğimiz bu proje ile ilçenin tarihi ve kültürel zenginliklerini turizme kazandıracağız' dedi. Kılıç, 'Bu proje benim ve çalışma arkadaşlarımın çok keyif alarak hayata geçirdiği bir proje. Her şeyden önce Delikli Tepe Seyir Terası Projemiz ile Oğuzeli hak ettiği turistik değeri kazanacak. Bu vesile ile yatırımcıları bölgeye rahatlıkla çekebileceğiz. Böylece Oğuzelimiz turizm cenneti haline gelecek. Projemizin hayata geçmesi ile bölge alternatif öğeleri ve zengin tarihi kültürel yapısı ile turizmde yerini alacaktır. İpekyolu Kalkınma Ajansından alacağımız destek ve kendi öz kaynaklarımızı kullanarak ilçemize hak ettiği turistik değeri kazandıracak olan bir proje olduğu için ayrıca mutluyuz. Delikli Tepe mevkii içinde aktivite alanlarının artması doğal olarak ilçe ekonomisini de canlandıracak. Geliri artan hemşerilerimizin yaşam kalitesi de artacak. Projemizin bitmesiyle birlikte Deliklitepe Mesire Alanı bölgeye alternatif olacaktır. İlçemize hak ettiği turistik değeri kazandırabilecek tarihi ve kültürel yapısı ile sadece Gaziantep'in değil Güneydoğu bölgesinin parlayan yıldızı olacak. Tesisimizin içinde ata sporlarımız olan atçılık ve okçuluk eğitimleri verilecek. Kadınlarımız kendi elemeği yöresel ürünlerini pazarlayabilecekler' ifadelerini kullandı.

3

10 KİLOMETRELİK GİZLİ GEÇİTTE TEMİZLEME ÇALIŞMALARI BAŞLADI

İlçenin tarihi ve kültürlerini gün yüzüne çıkaracaklarını vurgulayan Belediye Başkanı Kılıç, 'Tarihi ve kültürel değerlerimizi ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Bunlardan birincisi Ezogelin, bu gerçek hikayesi olan bir değerimiz. Biz onun köyünde mezarının bulunduğu yere Ezogelin ve Barak kültür merkezi yaptık. Mesire alanımız modern bir şekilde dizayn edildi. Seyir terası kafeterya kır lokantası binicilik, okçuluk, atıcılık şeklinde geleneksel sporlarımızın alt yapısını bitirdik. İnşallah bahar aylarında burayı faaliyete geçireceğiz. Yine kızlar kuyusu dediğimiz tarihi bir yerleşim alanı var. Onun da gerçek bir hikayesi var o kızlar kuyusuna girdiğiniz takdirde 10 kilometre ötedeki tılbaşar kalesinden çıktığı rivayet ediliyor. Gizli geçidin girişini bulduk. Şimdi temizleme çalışmasına başladık. Orada bir kuyu var şuanda temizleniyor. Bu ülkenin toprakları da havası da iklimi de büyük bir zenginlik taşıyor. Önemli olan bu zenginlikleri gün yüzüne çıkarabilmek. Bunu önce kendi insanımıza daha sonra Türkiye ve dünyaya tanıtmamız lazım. Bugün bu zenginlikler tanıtılmazsa kimse kıymetini bilmez. Onun için her alanda kültürel değerlerimizi gelecek nesillere taşımamız ve aktarmamız lazım' ifadelerini kullandı.

4'ÜNCÜ COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜN YOLDA

Geleneksel lezzetlerimize büyük önem veriyoruz. Gastronomi Kentine yakışır çalışmalar yapmaya gayret gösteriyoruz. Tescilli ürün ve yöresel ürünleri satışı için 'oguzelihanimelleri.com' sitesini kurduk. İlçenin yöresel ürünlerin satışı yapılıyor. Site üzerinden çok güzel satışlar yapılıyor. Belediye kuruluşu olunca insanlara güven de veriyor. Nar ekşisinin coğrafi işaretini aldık. 'Narelim' markasını tescilledik. Oğuzeli narı, nar ekşisi ve Ezo gelin çorbasının coğrafi işaretini aldık. Şuanda toplamda 3 coğrafi tescilli ürünümüz var. Oğuzeli Kurutmalığı için de başvuru yaptık. Hem biber hem kabak hem acur patlıcan için toptan başvurduk. 4 ürün için birden başvurduk ve şuanda değerlendirme aşamasında. Başvurularımızın sonucunu bekliyoruz. Başvurularımız sonuçlandığı zaman Oğuzeli'ne ait dört adet ürünümüz tescillenmiş olacak. Buda bu ürünlere olan katkıyı daha çok arttıracak' ifadelerini kullandı.

4

GASTRONOMİ KENTİNE YAKIŞIR ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

Oğuzeli Belediyesi tarafından tescillenen 'Ezo Gelin Çorbası' CNN Travel Dergisi tarafından Türkiye'nin en iyi 23 yemeği arasında gösterildiğini anımsatan Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, 'Baştan aşağı Anadolu kokan geleneksel 'Ezo Gelin Çorbası'nın CNN Travel dergisinde Türkiye'nin 23 yemeği arasında gösterilmesi bizi ziyadesiyle memnun etti. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Coğrafi İşaret (Geleneksel Ürün Adı) alarak, Oğuzeli adına tescillen Ezo Gelin Çorbamız ilçemizin tanıtımına önemli katkı sağlayacak. Biz, Geleneksel lezzetlerimize büyük önem veriyoruz. 'Ezo Gelin Çorbası'da bunlardan bir tanesi. Gastronomi kentine yakışır çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.' dedi.

5

YÖRESEL ÜRÜNLERİMİZİN TANITIMINDA ETKİN ROL ÜSTLENİYORUZ

Oğuzeli Belediyesi olarak ilçeye ait yöresel ürünlerin tanıtımında etkin rol üstlendiklerini vurgulayan Kılıç, 'Yöresel ürünlerimize yaptığımız coğrafi işaret ve tescil çalışmaları turizmde bölgesel pazarlamanın önünü açıyor. Biz Oğuzeli Belediyesi olarak ilçemize ait yöresel ürünlerin tanıtımında etkin rol üstlendik. Ürünlerimize şehir dışından hatta yurt dışından yoğun talep var. Biz kaliteye önem veriyoruz.' dedi.

ÜRETKEN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE ÇALIŞIYORUZ

Hizmete alınan 'Nar Atölyesi'nin ilçeye önemli bir değer kattığını belirten Kılıç, 'Kurduğumuz Nar İşleme Tesisi Gaziantep'te bir ilk. Yani sadece Oğuzeli'ne değil, Gaziantep'e ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine de hizmet edecek bir tesis' ifadelerini kullandı. Nar Atölyesi hakkında bilgi veren Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, 'Nar İşleme Tesisi hemşerilerimizin uzun yıllardır hayaliydi. Oğuzeli halkının bu hayalini gerçekleştirmek bana nasip oldu. Üretken Belediyecilik anlayışı ile çalışmalarımıza bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu projemizi GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliği ile ilçemize kazandırdık. Nar, Oğuzeli'nin simgesi. Ama son yıllarda piyasadaki hak ettiği değeri bulamayınca maalesef üreticilerimiz ağaçlarını sökme noktasına geldi. Oğuzeli Belediyesi olarak bunun önüne geçmek için Nar Atölyesi kurduk. Bu sayede üretimden vazgeçmek üzere olan çiftçilerimiz, 1 haftada halledecekleri işlemleri 1 günde halledecekler. Hem zamandan tasarruf etmiş olacaklar hem de nar işleme maliyeti en asgariye indirmiş olacaklar. Ayrıca tesisimizde tamamen organik ev yapımı yöresel ürünlerimiz de hanım kardeşlerimiz tarafından hazırlanıp satışa sunulacak' dedi.

6

İLAÇ VE KOZMETİK SANAYİSİNDE KULLANILACAK

Nar'ın her derde deva olduğunu belirten Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, 'Gaziantep Üniversitesi ile işbirliği içinde nar ve türevlerini ilaç ve kozmetik sanayisinde değerlendireceğiz' dedi. Nar'ın faydaları hakkında bilgi veren Başkan Kılıç, 'Kurmuş olduğumuz Nar İşleme Tesisimizde ki makinemiz sadece narın suyunu sıkıp bırakmıyor. Kabuğunu ayrı, çekirdeğini ayrı, suyunu ayrı, posasını ayrı veriyor. Buda hepsini ayrı ayrı değerlendirmemiz konusunda bize yardımcı oluyor. Yapılan araştırmalara göre nar ve türevlerinin kanser, kolesterol, şeker, kalp ve damar gibi birçok hastalığa iyi geldiği söyleniyor. Nar çekirdeği yağı özellikle cildimizde kırışıklıkları ve yaşlanmayı gidermekte, saçlarımızda canlılık ve saç çıkarıcı etkileri nedeniyle ilaç endüstrisi tarafından önemli miktarda kullanılıyor. Nar kabuğunun içinde bulunan ellagik asit, başta meme kanseri olmak üzere hemen hemen tüm kanser türlerini hem önleyici hem de iyileştirici faydalar sağlıyor. Bu konuda Gaziantep Üniversitesi ile iş birliği içinde çalışıyoruz. İnşallah birlikte güzel sonuçlar alacağız' dedi.

SACIR DERESİNİN TEMİZLENDİ

Sacır deresinin kötü kokusu ve kirliliğinin temizlendiğini vurgulayan Kılıç, 'En büyük problemimizden birisi ilçemizden geçen sacır deresiydi. Bunun suyu çok zehirli ve kirliydi. Allaha şükür Büyükşehir Belediyemizin büyük bir yatırımla bu sacır deresi arıtılmaya başlandı. Dolayısıyla koku ve kirlilik büyük ölçüde azaldı' dedi.

BİR OLAN SOSYAL TESİS SAYISI 23 OLDU

Göreve geldiklerinde bir sosyal tesis sayısını 23'e çıkardıklarını belirten Belediye Başkanı Kılıç, 'Biz göreve 2014 mart ayında geldik. Oğuzelili vatandaşlarımızın hayatını nasıl kolaylaştırabiliriz, onlara nasıl daha iyi hizmet sunabiliriz, bütün gayretimiz bu yönde oldu. İlk olarak sosyal tesislerimizi arttırdık bir tane sosyal tesisimiz vardı. Şuanda 23 tane sosyal tesisimiz var' dedi.

MOBİLYA KENTİ PROJESİ İSTİHDAMA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK

Mobilya kenti projesinin istihdama önemli katkı sağlayacağını belirten Kılıç, 'Mobilya sanayi sitesi mobilya kenti gibi bir projemiz var. Bu dönemde oraya kazmayı vuracağız. Gaziantep'teki bütün mobilya üreticileri fabrikaları buraya gelecek. 1 milyon 300 bin metrekarelik bir alanda üretecekler. Bu proje ile burada 5 bin istihdam sağlayacağını düşünüyoruz' ifadelerine yer verdi.

8

OĞUZELİ'NİN 3 TARAFINDA OSB'LER OLACAK

Oğuzeli'nin yanında yapılacak olan organize sanayi bölgeleriyle değerine değer katacağını ifade eden Kılıç, 'Ayakkabıcı ve terlikçiler organize sanayimiz Oğuzeli'ne gelecek. Yine Nizip ile Gaziantep Şehitkamil arasına kurulan Organize sanayi bölgesinin 1 milyon 400 bin metrekaresi Oğuzeli topraklarında kalıyor. Oda bize çok yakındır. Dolayısıyla 3 tarafımız organize sanayi bölgeleriyle çevrili olacak. Bunun anlamı Oğuzeli topraklarının değerlenmesi demektir' dedi.

OĞUZELİ'Nİ HER ALANDA GELİŞTİRİYORUZ

Oğuzeli'ni her alanda geliştirmek istediklerini belirten Kılıç, 'Sanayi şehri kadar tarım şehri de olmamız lazım. Sanayiden tarıma, turizmden kültür sanata kadar her alanda birlikte gelişmemiz lazım. Gaziantep sanayi şehri kadar kültür şehri, turizm şehri de olmalı. Mükemmel bir insanın eli ve ayakları güçlü olur, gözü iyi görür, kulakları da iyi duyar. Mükemmel insan demek her şeyi sağlam insan demek. Şehri ve ülkeyi de böyle düşünmek lazım. Sanayide ve turizmde geliştik ama kültür konusunda çok zayıfız. Sanayiyi yaparken tarımı ihmal etmemiz lazım. Tarımı da yaparken turizmi ihmal etmemiz lazım. Hepsini birlikte yürütmeliyiz. Yöneticilerin de buna öncülük etmesi lazım' diye konuştu.

HALKA ŞİFA PAKETİ DAĞITIYORUZ

Pandemi sürecinde Oğuzeli Belediyesi olarak 7/24 mesai mefhumu gözetmeksizin çalıştıklarını belirten Kılıç, 'Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle büyük bir imtihandan geçiyoruz. Zor zamanlardan geçtiğimiz bu günlerde Oğuzeli Belediyesi olarak 7/24 mesai mefhumu gözetmeksizin tüm ekiplerimizle birlikte çalışıyoruz. Hemşerilerimizin sağlığı ve mutluluğu için üzerimize düşen görevleri özveriyle yerine getirmeye gayret gösteriyoruz. Bu kapsamda testi pozitif çıkan hemşerilerimize Şifa Paketi hazırlayıp gönderiyoruz' diye konuştu.

7