Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü SODES projesiyle 7 ortaokulu tarafından hazırlanan yılsonu resim sergisi açıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Kursunu seç, SODESle atılıma geç' projesiyle 7 ortaokula resim malzemesi dağıtarak resim yapmaya teşfik etti. Okulların resim ve görsel sanatlar öğretmenleri rehberliğinde resim derslerinde yaptıkları yağlıboya, suluboya ve karakalem tekniklerinden oluşan 70 eser fatih Ortaokokulu çok amaçlı salonunda sergilendi. Serginin açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Yıldırım, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Göçer, Okul Müdürleri, resim ve görsel sanatlar öğretmenleri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Sergiyi gezerek öğretmen ve öğrencilerle sohbet eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Yıldırım, "SODES projesiyle 7 okulumuza sağladığımız boya malzemesiyle resme yeteneği olan öğrencilerimize fırsat sunmak, yeni yetenekleri keşfedilmesi ile öğrencileri güzel sanatlar liselerine yönlendirilmesiyle onlara gelecek sağlamaktı. Bu anlamda emeği geçen ve yetenekleriyle bizleri sevindiren öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi. DHA