Gök yaptığı yazılı açıklamada;

Demokratik bir ülkede milletinin oylarıyla başbakan olmuş ve ülkeyi huzur ve refaha kavuşturmak için gece gündüz çalışmış ayrıca milletin milli, manevi ve dini değerleriyle barışık bir politika yürüterek özüne dönmüş ve dış güçler yerine vatanının ve milletinin menfaatlerini gözetmiş bir başbakan, ipinin ucu dışarıda olan bazı darbeciler tarafından indirilmiş ve idam edilmiş. Ve bu menfur olay aynı darbeci zihniyet tarafından iftiralarla kapatılmış ve unutturulmuş. Hatta başbakanımızın haksız yere idam edildiği tarih utanmadan sıkılmadan resmi bayram ilan edilmiş ve 20 yıl boyunca da kutlanmış.

Yeni nesilin bundan haberi bile yok. 

 

Bugün Eba TV ortaokul seviyesinde bir çizgi film gösterimi ile, bu menfur hadise yeni nesillerle paylaşılmış ve belli bir zümre hemen harekete geçmiş; vay efendim bu yaştaki çocuklara bu nasıl izletilirmiş falan feşmekan, bu feryat figan bağıran grubun içinde az da olsa olaya pedogojik açıdan bakıp konuşanlar vardır onları ayrı tutarak konuşuyorum: bu güruh aynı çocukların oturup testere filmini zevkle izlemesine ses çıkarıyor mu acaba? Çocuklarımız hergün TV dizilerinde veya internette neler neler izliyorlar ama ne bugün konuşan güruhtan ne de başka kimseden hiç ses çıkmıyor. Peki bugün bu olaya neden bağırıyor ve bakanı istifaya çağırıyorlar? yoksa asıl mesele "ağaç" değil de, başka bir şey mi? pardon "ağaç" mı dedim "pedogoji" diyecektim. 

Mesele burada pedogojik falan değildir. Mesele bal gibi ideolojiktir. Menderes'i asan zihniyetin uzantıları, orada yapılan yanlışın ve zulmün yeni nesillere aktarılmasını istememektedir. Yeni nesiller bunu unutsun ve geçmişten ders alamasın ki ucu dışarıda olan zihniyet, yeni zulumler ve hainlikler ile sahiplerine hizmet edebilsinler. Ama nafile uğraşıyorlar. Bu millet artık uyandı. Artık darbelere de bunlara çanak tutan Siyonist, Emperyalist ve Komünist dış mihraklara da geçit vermeyeceğiz inşallah.

 

BU BAĞLAMDA MENDERES'İN HAKSIZ VE HUKUKSUZ İDAMI YENİ NESİLLERE MUTLAKA ANLATILMALIDIR. 

 

Burada beni en çok şaşırtan ise Milli Eğitim Bakanımızın tepkisi oldu. Milletin adamı Adnan Menderes'in haksız idamını yeni nesle aktarmak için hazırlanan söz konusu çizgi filmden dolayı, hazırlayanlara teşekkür edip daha büyük yaş grubuna izletelim demek yerine, 'haberim yoktu' 'hazırlayanlara güvendim onlar da büyük ayıp etmiş' der gibi cümlelerle, bu bağıran güruhtan özür diledi. Bu güzel ve gerekli programı hazırladıkları için kendilerine teşekkür edilmesi gereken insanları tutup bir de görevden almasalar bari. 

 

Kime ne desem bilmiyorum. Allah cc. herkesi niyetine göre iflah eylesin ve sonumuzu hayreylesin..." denildi.