Gaziantep Bahçeşehir Koleji, 24 Mayıs‘ta Robotik Kodlama Laboratuvarı’nda, Sekiliİlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenlerini ağırladı. 5. okul olarak misafir edilen Sekili İlköğretim Okulu öğrencilerine,önce dersin teorik kısmı görseller üzerinden anlatıldı daha sonra ise robotlar üzerinden çalışmalar yapıldı. Etkinlikten sonra hep birlikte yemek yiyen öğrencilerin, mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

Robotik kodlama dersleri ile öğrencilere kazandırılması hedeflenen yetkinlikler arasında, hayatları boyunca kullanacakları bilişimsel düşünme becerileri, akıllı cihazları anlama, kullanabilme ve yeni akıllı cihazlar geliştirme, mühendislik tasarım sürecini öğrenme, kodlama, robot programlama, sebep ve sonuç arasında bağlantı kurma, oyun tasarımı ve oyun programlama, strateji geliştirme, risk değerlendirme, eleştirisel düşünme, farklı fikirleri dinleme sayılabilir.

Bahçeşehir Okullarında Anaokulundan başlayarak İlkokul 1-2-3-4’üncü sınıflarda tüm öğrencilere STEM eğitimine temel oluşturan Kodlama ve Robotik okuryazarlığı uygulanmaktadır. Bahçeşehir Okullarında öğrenciler, daha çok üniversitelerde rastlanan robotik çalışmalarına ilkokulda başlar, ortaokul ve lisede devam eder. Ders programı Bahçeşehir Üniversitesi ve Bahçeşehir Okulları işbirliği ile oluşturulmaktadır. STEM eğitiminde temel hedef disiplinler arası öğrenmeyi sağlamaktır. Bunun için de öğrencinin proje üretmesi desteklenmektedir.

BÜLTEN