Şuana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. İnşallah böyle devam ederse ve mart ile nisan ayını da yağışlı geçirirsek arıcılar olarak iyi bir sezon bekliyoruz. Bu yıl 600 ton bal rekoltesi bekliyoruz” dedi. Gaziantep’te daha önce ilkel arıcılık yüzde 95’lerde iken şuan modern arıcılığın yüzde 95’lerde olduğunu da belirten Koca, “79’uncu il birliği olarak kurulduk ama şuan 30’lardayız. Hedefimiz ilk 10’a girmek. Gaziantep’i Ortadoğu’nun arıcılık merkezi haline getirmek için gerekli çalışmaları yapıyoruz” dedi.

ARICILAR KIŞ SEZONU GÜZEL GEÇİRDİ

Arıcılık sektörünün giderek büyüdüğünü Gaziantep’te, Arıcılar kış sezonu güzel geçirdi. Arıcıların kış sezonu iyi geçirdiğini belirten Gaziantep Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nebi Koca, “Arıcılar olarak güzel bir kış sezonu geçirdik. Arı kayıplarımız elbette oldu ama olağanüstü bir durum yoktu. Karın yağması ve havaların soğuması ve ardından yağışların devam etmesi arıcılar için sevindirici bir durum. Şuana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. İnşallah böyle devam ederse ve mart ile nisan ayını da yağışlı geçirirsek arıcılar olarak iyi bir sezon bekliyoruz” dedi.

600 TON BAL ÜRETİMİ BEKLİYORUZ

Geçen yıl 500 ton civarında bal üretimi gerçekleştirdiklerini belirten Koca, “Geçen yıl 500 ton civarında bal üretimi gerçekleştirdik. İnşallah bu sene bal üretimsizimiz daha da aratacak. Çünkü hem arı sayımız hem kovan sayımız arttı. Bu yıl 600 ton bal üretimi bekliyoruz. Polen, propolis ve arı sütü gibi diğer diğer arı ürünlerinde de bir önceki yıla göre üretimde artış bekliyoruz” dedi.

BU SEZON ARI ÖLÜMLERİNDE BİR SIKINTI YAŞAMAYACAĞIZ

İlaçlama mevsiminin başladığına dikkat çeken Koca, “İlaçlama mevsimi başladı. İlaçlar arıcıları etkiliyor fakat yağışların olması ilacın etkisini kırıyor. Yağışlar da devam ederse ilaçların etkisini az göreceğiz. Zirai ilaçlardaki dozajın düşürülmesi ve 3 etken maddenin yasaklanması olumlu bir gelişme. İnşallah bu sezon arı ölümlerinde bir sıkıntı yaşamayacağız” dedi.

HEDEFİMİZ İLK 10’A GİRMEK

Gaziantep’te daha önce ilkel arıcılık yüzde 95’lerde iken şuan modern arıcılığın yüzde 95’lerde olduğunu belirten Koca, “Gaziantep’te ilkel arıcılık daha önce yüzde 95’lerde iken şuan modern arıcılık yüzde 95’lerde. Bu da hem kaliteli arıcılığın yapılmasına hem verimin artmasına sebep oldu. Birlik olarak her yıl modern arıcılık eğitimler vermeye devam ediyoruz. Birliğimiz aktif olarak çok güçlü bir şekilde çalışarak arıcılarımıza katkı sağlamaya devam ediyor. 79’uncu il birliği olarak kurulduk ama şuan 30’lardayız. Hedefimiz ilk 10’a girmek. Gaziantep’i Ortadoğu’nun arıcılık merkezi haline getirmek için gerekli çalışmaları yapıyoruz” dedi.

HEDEFİMİZ 1000 ÜYEYİ GEÇMEK

Gaziantep’te arıcılık sektörüne yeni girenlerin sayısında artış olduğunu da belirten Koca, “Aracılık sektörüne girişlerinde çok hızlı bir yükseliş var. 33 üye ile başladığımız arıcılık sektöründe şuanda 700 üyeye ulaştık. Hedefimiz 3 yıla kadar 1000 üyeyi geçmek” diye konuştu. 

BAHRİ UÇAR