31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen mahalli idareler seçimlerinin ardından bir değerlendirme yapan GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, seçimlerin tüm ülkemize hayırlar getirmesini dileyerek bir süredir seçime odaklanmış ülke gündeminin bir an önce asıl meselemiz olan ekonomi ve ihracat konularına odaklanması gerektiğini belirtti. Kileci, ülke olarak oldukça önemli bir seçim sürecini hep birlikte yaşadıklarını ifade ederek, bu dönemde ister istemez biraz geri planda kalan ekonomik meselelerin ivedilikle gündemin üst sıralarına taşınması gerektiğini dile getirdi.

GAİB Koordinatör Başkanı, “Ülkemiz önemli bir iktisadi konjonktürden geçmektedir. Üretim ve ihracat için temel parametreler olan döviz ve faiz oranlarında son dönemde yaşanan gelişmeler sanayicilerimizin ve ihracatçılarımızın yatırım planlamalarını yeniden değerlendirmesi sonucunu doğurmuş ve ülkemizin alışık olduğu çok yüksek oranlı büyüme trendi geçici olarak akamete uğramıştır. Seçim sürecinin tamamlanmasıyla birlikte ekonominin tüm paydaşları ülkemizi daha da ileri götürmenin yollarını aramalıdır. Önümüzdeki günlerde açıklanması beklenen yapısal reform paketinin bu sıkıntıların aşılmasında önemli bir payı olacağını düşünüyoruz. Önümüzde seçim gündemi olmadan geçireceğimiz 4,5 yıllık süreçte hem kamu kesiminin hem de iş dünyasının ekonomik gelişim motivasyonuyla hareket etmesiyle zor günleri aşacağımızı ve yeniden yüksek oranlı büyüme periyoduna gireceğimizi umuyoruz. Güzel ülkemizin hak ettiği ekonomik dayanışmayı ve başarıları tekrar sağlayacağımızdan kuşkumuz yok.” dedi.

Kileci Gaziantep’in ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin zor zamanlarda dahi gösterdiği olağanüstü ekonomik performans nedeniyle takdire şayan olduğunu belirterek, şartların normale dönmesiyle sergilenecek atılımın boyutlarının çok daha yüksek olacağını ifade etti. Kileci sözlerini şöyle tamamladı: “Öteden beri kendi imkânlarıyla bu noktaya gelmiş olan Gaziantep’in ve bölgemizin yakın geleceğinin çok daha parlak olduğu görülmektedir. Yeter ki birlik ve dayanışma içerisinde olalım; ülkemizin, bölgemizin ve şehrimizin istikbalini her şeyden önde tutalım.”

 

DHA