Parti'de seçilen Genel İdare Kurulu tartışma yaratırken, 'çizilecekler' listesi dağıtıldığı öne sürüldü. GİK'e aday olmayan bazı isimlerin de "çizilecekler" listesi içinde yer aldığı ifade edildi. Kurultaydaki liste krizine twitter hesabından tepki gösteren Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “Genel başkanımızın iradesine yapılmış bir operasyondur. Kirli tezgahın hesabını ödeyecekler" dedi.

Koncuk’un bu açıklamasının ardından İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Av. Oğuz Hocaoğlu da bu tartışmaya katıldı. Hocaoğlu, “Sayın İsmail Koncuk hiçbir emek vermeden Milletvekili yapılırken, Genel Başkan yardımcısı yapılırken neden konuşmadınız! Ben İl başkanıyım ve nankör olduğunuz için sizi ve ekibinizi silmeleri için delegelerimize rica ettim. Kimseden talimat almadım. Bakacağım yüze tükürmem; tükürdüğüm yüze de bakmam” dedi. Hocaoğlu’na cevap veren Koncuk ise, “Bu adam İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı, ne yazıkki! Listede olmayan adımı nasıl buldun da, sildirdin? Kafaya bak! Dava adamlarına iftira atacağına, Gaziantep’te işini yap” dedi.

İYİ PARTİ'DE 'LİSTE' KAVGASI BÜYÜYOR

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen İYİ Parti'nin 2. Olağan Kurultayı'nda, genel başkanlığa tek aday olan Meral Akşener, yeniden genel başkan seçildi ancak partide 'liste' kavgası giderek büyüyor. İYİ Parti'de seçilen Genel İdare Kurulu tartışma yaratırken, 'çizilecekler' listesi dağıtıldığı öne sürüldü. GİK'e aday olmayan bazı isimlerin de "çizilecekler" listesi içinde yer aldığı ifade edildi. Kurultaydaki liste krizine twitter hesabından tepki gösteren Adana Milletvekili İsmail Koncuk, kendisi ve Ümit Özdağ'ın GİK'e aday olmamalarına karşın, isimlerinin delegeye dağıtılan "seçilmeyecekler" listesine konulduğunu açıkladı.

"İLK 75’TE DE OLSA TERCİH EDİLMEYECEKLER" LİSTESİ İYİ PARTİ’Yİ KARIŞTIRDI

İYİ Parti'nin Pazar günü yapılan 2. Olağan Kurultayı'nda partinin Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu'na (MDK) giren isimler belli oldu ancak İYİ Parti’nin 2. Olağan Kurultayı'nda Merkez Disiplin Kurulu ve Genel İdare Kurulu üyeleri seçimi öncesi dağıtılan "İlk 75’te de Olsa Tercih Edilmeyecekler" listesi partiyi karıştırdı. Söz konusu listede; “Hayrettin Nuhoğlu, Feridun Bahşi, Aytun Çıray, Yavuz Temizel, Ümit Özdağ, Aylin Cesur, Aydın Adnan Sezgin, Berna Biçer, İsmail Koncuk, Ayhan Erel” isimleri yer almıştı.

KİRLİ TEZGAHIN HESABINI ÖDEYECEKLER

GİK'e aday olmayan İyi Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk delegeye "çizilecekler" listesi dağıtıldığını iddia etti. Koncuk, Halk TV'de Gürkan Hacır'ın sunduğu "Şimdiki Zaman Siyaset" adlı programa telefonla bağlandı. Koncuk "En yüksek oyu alan Aytun Çıray, bu kongrede 11. sırada olmasına rağmen listeye giremiyor. Genel Başkanın listesinde olmasına rağmen il başkanları kimden aldığı talimatla, Genel Başkanın bu listesine tamamen karşı bir anlayışla, delegelere Genel Başkanın yazdığı bu isimlere oy verilmeyecek diye talimat veriyor? Bu listeler nasıl olabiliyor? Nedir bu?" ifadelerini kullandı.

"İlk 75'te de Olsa Tercih Edilmeyecekler" listesi için, "Genel başkanımızın iradesine yapılmış bir operasyondur" diyen Koncuk'a Gürkan Hacır, "Bu çizilecekler listesini kim yaptı" diye sordu. Koncuk, "İl başkanlarına kim talimat verdiyse o yaptı" diye cevap verdi. İYİ Parti'nin yükselişte olduğu bir dönemde bunun yapıldığını belirten Koncuk "Kirli tezgahın hesabını ödeyecekler" diye konuştu.

BAKACAĞIM YÜZE TÜKÜRMEM; TÜKÜRDÜĞÜM YÜZE DE BAKMAM

İyi Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk’un bu açıklamasının ardından İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Av. Oğuz Hocaoğlu da bu tartışmaya katıldı. Hocaoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sayın İsmail Koncuk hiçbir emek vermeden Milletvekili yapılırken, Genel Başkan yardımcısı yapılırken neden konuşmadınız! Ben İl başkanıyım ve nankör olduğunuz için sizi ve ekibinizi silmeleri için delegelerimize rica ettim.

Kimseden talimat almadım. Bakacağım yüze tükürmem; tükürdüğüm yüze de bakmam! İYİ Partiye zarar vermeyi bırakında şapkanızı önünüze alın düşünün! Ben daha listeler çıkmadan nazımın geçtiği delegeye o listeyi verdim. Sayın Özdağ da benim mertliğimi bilir. Kendisine oy vermeyeceğimi bilir. Ben siyasette dün dündür, bugün bugündür demem. Sayın Koncuk; Siz ve Ümit Özdağ’ı benim sildiğimin kanıtı işte o listedir. Birazcık muhakeme yapabilseydiniz, liste, sizin tabirinizle yukarıdan gelseydi, listeyi veren sizin olmadığınızı da bilecek kadar zekiydi” ifadelerini kullandı.

DAVA ADAMLARINA İFTİRA ATACAĞINA, GAZİANTEP’TE İŞİNİ YAP

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Av. Oğuz Hocaoğlu’na sosyal medya hesabından cevap veren İyi Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk ise, “Bu adam İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı, ne yazık ki! Listede olmayan adımı nasıl buldun da, sildirdin? Kafaya bak! Benim ekibim kim? Herkesin malumu, ağa babanın verdiği talimatla bize ve seni çok çok aşacak, ekip dediğin, dava adamlarına iftira atacağına, Gaziantep’te işini yap” ifadelerini kullandı. BAHRİ UÇAR