3 adayın yarıştığı seçimde ……. İMO başkanlığa seçildi. 542 oyun kullanıldığı seçimde Burkay Güçyetmez …., Gökhan Çeliktür …., Ali Aytek  ise … oy aldı.

BİRÇOK BAŞARILI ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK

İMO Gaziantep Şube hizmet binasında yapılan genel kurulda konuşan İMO Gaziantep Şube hizmet binasında yapılan genel kurulda konuşan İMO Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, yönetim kurulu ile birlikte gece gündüz demeden, fedakarlık ederek görev sürelerini tamamladıklarını belirterek, “İnşaat Mühendisleri Odası Şubesi, her zaman kamu kurum ve kuruluşları ile mesleki işbirliği içinde olmuştur. İki yıllık Görev süremiz içerisinde meslek alanlarımızı doğrudan ilgilendiren birçok Yeni kanun ve yönetmelikler yürürlüğe girmiş olup Kamu kurum ve kuruluşları ile ortak sektörümüzü ve üyelerimizi bilgilendirilmesi konusunda birçok başarılı çalışmalara imza attık” dedi.

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ İNŞAAT SÜRECİNİN FİGÜRANLARI DEĞİL ÖNCÜLERİDİR.

İMO Gaziantep Şube hizmet binasında yapılan genel kurulda konuşan Burkay Güçyetmez “1974 yılından bugüne kadar inşaat mühendisleri Gaziantep şubesi için fedakarca görev yapan, emek veren tüm yöneticilerimize, şube personellerimize ve katkısını hiçbir zaman esirgemeyen siz değerli üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. İnşaat mühendisleri odası insan odaklı bir meslek odasıdır. İnsana dair ne varsa mesleğimizle ilgilidir.

İnsanların temel barınma ihtiyacında alt yapıyı, köprülere barajlara kadar, insan yaşamına etki eden tüm alanlar mesleğimizin birer parçalarıdır. Medeniyet mühendisleri olarak bizler, pozitif bilim okumuş, analitik düşünceye sahip ve her zaman daha iyiyi arayan meslek gruplarıyız. Çok çeşitli alanlarda var olan mesleğimizin elbette ki birçok sorunları bulunmakta. Sektörün giderek mühendisin ve teknik bilimin geri plana itildiği itibarsızlaştığı bir yola girmesi, inşaat mühendislerinin arasındaki işsizlik düşük ücretleri ve güven ilkesi çalışma koşullarının beraberinde getirmektedir.

Şu bilinmelidir ki inşaat mühendisleri odası, inşaat mühendisleri üyeleri, inşaat sürecinin figüranları değil öncüleridir. Her geçen gün sayısı artan inşaat mühendisleri üniversitelerde arzu ettikleri teknik eğitimleri kullanamadıkları gibi mezuniyet sonrasında da yönlerini bulmakta güçlük çekmektedirler. Çeşitli alanlarda çalışan meslektaşlarımızın çok zor şartlarda hayatını idame etmeye çalışmakta, hak ettikleri mesleki itibarı görememektedirler.  İnsan odaklı meslek odası öznesi olan inşaat odasını bir araya getiren yarı kurum değerinde bir meslek örgütüdür.

Sıraladığımız ve hepimizin yakında bildiği sorunların çözümü için meslektaşlarımızın arasında dayanışmanı yayılması ve bütüncül anlayışta bir yönetim sergilenmesi ilk önemli şarttır. Yaşam ve çalışma koşullarını giderek zorlaştığı bu sürecin tek yolu inşaat mühendisinin bir araya getiren meslek etiklerini ön plana çıkaran inşaat mühendislerinin ve meslektaşlarımızın öncelik olarak benimseyen bir anlayışın yönetimi şekillendirmesidir” ifadelerini kullandı.

BİZLER 14. DÖNEME 14 PROJE SÖYLEMİYLE HAZIRLANDIK

  1. Döneme 14 proje ile hazırlandıklarını dile getiren Güçyetmez, “Çağdaş toplumcu inşaat mühendisleri olarak bu zorlu dönemde odamızın ve mesleğimizin kadim birikimini yeniçağa taşımak istiyoruz. Meslektaşlarımızın haklarını emeklerinin karşılığını alabilmeleri için onlarla birlikte yürümek istiyoruz. Şubemizi meslektaşlarımıza toplumun tüm ihtiyaçlarına yanıt veren bir çizgiye taşımak istiyoruz. Bu alanda bizim en öncelikli hedefimiz inşaat mühendisleri odası ve üyelerimiz arasında daha yakın mesafeyi bağlanmasını sağlamak olacaktır. Bizler 14. Döneme 14 proje söylemiyle hazırlandık” dedi.

KÜÇÜKCAN DAVASI BİZİM NAMUSUMUZDUR

Hazırladıkları 14 projeyi detaylı bir şekilde anlatan Güçyetmez, “Tüm bu projelerin yanı sıra ve birlikte yönetme anlayışımızla üyelerimize hizmet etmek istiyoruz. Yine altını özellikle çizmek isteriz ki Korkut Küçükcan davasını da sonuna kadar takipçisi olacağız. İsmini yaşatılması konusunda elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Bu dava bizim namusumuzdur. Sonuna kadar bu davanın takipçisiyiz” dedi.

Çağdaş toplumcu inşaat mühendisleri olarak yeni dönemde inşaat mühendisleri odası Gaziantep şubesi yönetimine talip olduklarını belirten Güçyetmez, “İşte bu amaçlar doğrultusunda ortak değerleri paylaşan, idealist, mesleğinde başarılı, etik değerleri her şeyin üzerinde tutan çağdaş toplumcu inşaat mühendisleri olarak yeni dönemde inşaat mühendisleri odası Gaziantep şubesi yönetimine talibiz.

Bu düşünce ve temennilerle gerçekleştirdiğimiz ve 3 kuşaktan inşaat mühendislerinin buluştuğu 14. Olan genel kurulumuzu mesleğimize meslektaşlarımıza, kentimize ve bize hayırlı olmasını diliyorum. Genel kurul sonucunda ortaya çıkacak sonuç ne olursa olsun asıl olanın mesleğimizin ve ülkemizin güzel günlere taşımak olduğunu belirterek çağdaş toplumcu inşaat mühendisleri olarak onların adına sizleri saygıyla selamlıyorum” dedi.

ODA SEÇİMLERİ SİYASİ PARTİ SEÇİMLERİ DEĞİLDİR

İMO Gaziantep Şube hizmet binasında yapılan genel kurulda konuşan Ali Aytek de, Oda seçimlerinin siyasi parti seçimleri olarak görülmemesi gerektiğini belirterek, Birlikte ve beraberlik çağrısında bulundu. BAHRİ UÇAR