Türkiye Diyanet Vakfı Gaziantep Şubesi ve Hoşgör Fatih İlim Araştırma Vakfı tarafından Suriye rejimi ve Rusya'nın İdlib kentine yönelik düzenlediği bombardıman nedeniyle Türkiye sınırındaki güvenli bölgelere göç eden ve zor şartlarda hayata tutunmaya çalışan İdliplilerin yaşadığı insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla "Duyarsız Kalma" sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı.

Kampanya kapsamında gıda malzemeleri başta olmak üzere yatak, yorgan, ayakkabı, bot ve mont gibi insani yardım toplandı. Hoşgör Fatih Kuran Kursu'nda toplanan yardımlar bir TIR'a yüklendi.

Yardım TIR'ı Hoşgör Fatih İlim Araştırma Vakfı önünde düzenlenen törenin ardından dualarla İdlip'e doğru yola çıktı.

Törenin ardından açıklamalarda bulunan Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, "Duyarsız Kalma" sloganı ile başlatılan yardım kampanyası kampanyasında toplanan insani yardımların İdlip'e gönderildiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın öncülüğünde Türkiye genelinde başlatılan insani yardım kampanyası kapsamında yardım topladıklarını anımsatan Arcaklıoğlu, şunları söyledi:

"Diyanet İşleri Başkanlığımız, İdlib konusunda bir çağrı yaptı ve kardeşlerimiz için yardım seferberliği başlattı. Bizler de Türkiye Diyanet Vakfı Gaziantep il ve ilçe şubeleri olarak duyarsız kalmadık. 'Senin de orada bir yardımın, bir hissen olsun' diye yardım çalışmalarımız başladı. Bu kampanyada Hoşgör Fatih Kuran Kursu yardım üssü görevini yüklendi ve bu necip millet dünyanın neresinde bir yara varsa ona merhem olmak ecdadımızdan aldığımız en büyük şiarımızdır. Şu anda İdlib'te tarifi olmayan sıkıntılar var. Çadırlar kurulmuş, her taraf çamur içerisinde ve bu kışta, soğukta çocuklar üşüyor. Bizler sıcacık evlerimizde otururken o küçücük yavrularımızdan dolayı hesaba çekileceğiz." dedi.

Gaziantep halkının kampanyaya duyarsız kalmadığını belirten Arcaklıoğlu, yola çıkan yardım TIR'ında yatak, yorgan, ayakkabı, mont ve gıda malzemeleri gibi bir evin ihtiyacı olacak her şeyin yüklendiğini belirtti.

Yardımlar toplanırken kendilerini duygulandıran olayların da yaşandığını belirten Arcaklıoğlu, "Çeyizlik malzemesi, cebinde kalan 6 TL 25 kuruşunu veren, bir kızımızın oyuncakları, bir üniversite öğrencisinin 50 TL'sini vermesi gibi bizleri duygulandıran olaylar yaşandı. Bunlar, bizim kalp dünyamızda iz bırakan duyarlıklardır. Hoşgör Kuran Kursları sadece hafızlık yapılan bir yer değil, aynı zamanda hayırlı işlerin öncülüğünü de yapan bir kurumdur.

Türkiye Diyanet Vakfı ve Hoşgör Vakfı ile birlikte bir kampanya yapmamız hemşerilerimize güven vermektedir. Hoşgör Kuran Kursları şehrimizde bir çağrı yaptığında Kur'an dostları mutlaka olumlu karşılık vererek seferber olmaktadır. Başta Gaziantep'in hayırsever insanları olmak üzere kampanyaya destek olan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Daha fazla destek olmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Şu ana kadar İdlip'e 2 TIR insani yardım gönderdiklerini anımsatan Hoşgör Fatih Kuran Kursu Müdürü Yusuf Kiraz da yardımlar sırasında duygusal anlar yaşadıklarını ifade etti.

İLKHA