"Gaziantep Toyota Plaza Muhittinoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Muhittinoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uğur Muhittinoğlu ve Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. Pazarlama Direktörü Barış Erdim’in katılımı ile gerçekleştirilen ‘Hibrit Dönüşüm Çağı’ temalı toplantıda hibrit otomobiller ve hibrit otomobil teknolojileri anlatıldı."
Toyota Coralla ve C-HR modellerinde hibrit otomobillerin gözdesi olduğunu söyleyen Muhittinoğlu, “Markamız tüm Türkiye’yi kapsayan, Türkiye’de hibrit çağı başlıyor etkinliklerine Gaziantep ile devam ediyor. Otomotiv sektörü ülkemiz ekonomisi için lokomotif sektörlerden bir tanesidir. Özellikle iki hibrit modelimiz Toyota Coralla ve Toyota C-HR modellerinin Türkiye’de üretiliyor olması şehrimizin markamıza çok sıcak bakmasına yol açmıştır” açıklamalarında bulundu.


HALKIMIZ HİBRİT MODELLERİ ÇOK SEVDİ
Gaziantep’te satışı gerçekleştirilen Toyota hibrit otomobilleri hakkında bilgi veren Muhittinoğlu, “2018 yılında 530 adet Toyota otomobil sattık. Tüm dünyada olduğu gibi Corolla modelimiz sektörümüzün lokomotifi olmuştur. Şimdi hibrit modeli ile halkımız tarafından daha çok sevileceğini düşünüyoruz. Toyota’nın gerek teknoloji gerekse güvenlik ve donanım açısından ulaştığı seviyeye hep birlikte tanıklık ediyoruz. Bu gurur aslında Türkiye’nin gururudur” ifadelerinde bulundu.

HİBRİT MODELLER TEKNOLOJİNİN SINIRLARINI ZORLUYOR
Gelişen teknolojilerin otomobil sektörüne yansımalarını değerlendiren Muhittinoğlu, “Corolla Hybrid, kendi kendini şarj eden 122 HP güç üreten 1.8 litrelik hibrit motora sahip. Corolla aynı zamanda 132 HP’lik 1.6 litrelik benzinli motorla da satışa sunuluyor. Hibrit versiyonda standart olarak; geliştirilmiş güvenlik sistemi Toyota Safety Sense, uyumlu cep telefonları için kablosuz şarj ünitesi, çift bölgeli otomatik klima ve otomatik olarak katlanılabilir yan aynalar ile elektronik park freni yer alıyor” dedi.