19 Aralık 2018 Çarşamba
Havalar soğudu Beyran’a ilgi arttı

Havalar soğudu Beyran’a ilgi arttı

Son günlerde havaların iyice soğumasıyla gastronomi kenti Gaziantep'in tescilli lezzetleri arasında yer alan “Beyran” ve “kelle paça”ya ilgi arttı.

Özellikle kış aylarında çok tüketilen beyran, bağışıklık sistemini güçlendirerek adeta hastalıklara derman oluyor. Kış aylarına girilmesiyle birlikte vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören beyran ve kelle paça, esnafın da yüzünü güldürdü.

HAVALAR SOĞUDU BEYRAN VE KELE PAÇA’YA İLGİ ARTI

Son günlerde havaların iyice soğumasıyla UNESCO tarafından gastronomi dalında yaratıcı şehirler ağına dahil edilen Gaziantep'in tescilli lezzetleri arasında yer alan “Beyran” ve “kelle paça”ya ilgi arttı. Özellikle kış aylarında çok tüketilen beyran, bağışıklık sistemini güçlendirerek adeta hastalıklara derman oluyor. Kış aylarına girilmesiyle birlikte vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören beyran ve kelle paça, esnafın da yüzünü güldürdü.

BEYRAN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Çok yüksek ateşte pişirilmesinin yanı sıra içindeki kuzu eti, baharat ve bol sarımsakla ağızları tatlandıran beyran, Gaziantep’te şifa niyetine de içiliyor. Gaziantep'te özellikle kış aylarında çok tüketilen ve bağışıklık sistemini güçlendirerek adeta hastalıklara derman olan beyran, kış aylarında gribal enfeksiyonları önleyerek vücudu dinç tutuyor.

BAHRİ UÇAR

6.12.2018 (Haber Merkezi)

Yorumlar (0)

Yorum Yaz