Güçyetmez, İnşaat Mühendisleri arasında işsizliğin artmaya devam ettiğini ifade ederken, “Koronavirüs salgını ve beraberindeki ekonominin kötü gidişi her sektör gibi inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi.

Dolayısıyla binlerce meslektaşımız bu süreçte işsiz kaldı. O nedenle meslektaşlarımıza yeni istihdam alanı açılmalı ve devletimiz en az 5 bin İnşaat Mühendisi alımı yapmalı” dedi. Toplum olarak başta konunun uzmanı olan İnşaat Mühendislerine gereken değerin verilmesini isteyen Güçyetmez, “Bilimsel ve mesleki gerçeklikler önemsenmelidir.

İnşaat Mühendisleri yüksek puanlarla açıkta kalmamalı, hakları olan atamalar gerçekleşmelidir. İnşaat Mühendislerine gereken değer verilmeli, bilimsel ve mesleki gerçeklikler önemsenmelidir. İnşaat Mühendisleri yüksek puanlarla açıkta kalmamalı, hakları olan atamalar gerçekleşmeli” şeklinde konuşma yaptı.

Yapı güvenliği ve depreme dayanıklı yapı üretilmesine ana unsuru olan İnşaat Mühendislerine her zaman ve her yerde ihtiyaç olduğunu hatırlatan Güçyetmez, “Kamunun ve ülkenin çıkarlarının gözetilmesinde, yurdun doğal kaynaklarının korunmasında, toplumun öncüsü olan İnşaat Mühendislerine özellikle de bu süreçlerde daha fazla ihtiyaç duyulmalı, bilgi ve birikimlerinden daha fazla faydalanılmalı” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs salgınının İnşaat sektörünü olumsuz etkilediğine dikkat çeken Güçyetmez, “Pandemi tüm dünyayı gibi ülkemizi de etkiledi. Özellikle inşaat sektörü bu süreçte büyük bir yara alırken, binlerce meslektaşlarımız ya işsiz kaldı ya da düşük ücretlerle çalışmak zorunda bırakıldı. Tabii ekonomik koşulların daha da ağırlaşmaya başladığı bugünlerde Gaziantep’te yüzde 20 olan işsiz İnşaat Mühendisleri oranının ilerleyen zamanlarda daha da artacağını kanısındayız” tespitini yaptı. İnşaat Mühendisi Burkay Güçyetmez, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Uzun zamandan beri kamu da İnşaat Mühendisi istihdamı olmazken, meslektaşlarımız iş için özel sektörün kapısını çaldı. Bu da yığılma olmasına neden oldu. Son zamanlarda ise Koronavirüs salgını nedeniyle işsizlik yine artışa geçti. Dolayısıyla devletin bu konuya el atması bir an önce yeni istihdam yolları açmalı veya alım yapmalı.” Güçyetmez’in Twitter da yaptığı paylaşımlara tüm Türkiye’den meslektaşları büyük destek vererek teşekkürlerini iletti.