Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Beştepe'de toplanacak. Kabine toplantısının en önemli gündem maddeleri, yüz yüze eğitim, sokağa çıkma kısıtlaması ve faaliyetleri kısıtlanan işletmeler olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık edeceği toplantıda kısıtlamalarla ilgili yeni kararlar alınması bekleniyor. Hafta içi kısıtlamalarında saatlerin daraltılabileceği, başta lokantalar olmak üzere il bazında kontrollü esnetmeye gidilebileceği belirtiliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kabineye brifing vereceği toplantıda okulların kontrollü şekilde açılmasına bağlı olarak atılacak adımlar da ele alınacak. Toplantıda dünyadaki aşı araştırmaları ve yerli aşı çalışmalarındaki son durum değerlendirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta Cuma namazının ardından yaptığı açıklamada "Bilim Kurulundaki çalışmalar Kabine önüne gelecek. Mutasyonun hangi illerde, ne konumda olduğunu Sağlık Bakanımız bize takdim edecek. Bizler ne gibi tedbirler alabiliriz, lokantalarla ilgili kafelerle ilgili otellerle ilgili gibi adımlar atabiliriz, kabine toplantısında karar alacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından alınan kararları kamuoyu ile paylaşacak