Gaziantep Barosu bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Gaziantep Barosu Genç Avukatlar Meclisinde 4. Olağan kongre heyecanı yaşandı. Gaziantep Barosu Av. İsmail Akkaya Konferans Salonunda yapılan seçimde İbrahim Gürkan Karakaş ve Serhat Tabo yönetim listeleri ile yarıştı.  Seçim son derece samimi ve centilmen bir atmosferde gerçekleşti. Meslekte 5 yılını tamamlamamış ve 35 yaşını doldurmamış avukatlar yapılan seçimde oy kullandılar. Seçimin sonucunda Karakaş kazandı.

Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı seçimde oy kullanılmaya başlanmadan önce konuşma yaptı. Şarklı konuşmasında, her iki adaya da başarılar diledi. Genç Avukatlar Meclisinin önemini anlatan Şarklı adayların seçime önemle hazırlanmasını tebrik ederek seçimin kaybedenin olmayacağını vurguladı.

Bşkan seçilen İbrahim Gürkan Karakaş ise avukatlık mesleğinin  en büyük yükünü genç avukatların çektiğini ancak birlik ve beraberlik olunca her sorunun üstesinden gelinebileceği inancıyla bu yola çıktıklarını belirtti. Karakaş konuşmasının devamında, “Bizim görevimiz genç avukatların temsilini en güzel şekilde sağlamak ve avukatlar olarak birliğimizi sağlamak” dedi. Avukatlar arasındaki iletişimin sağlanması ve ortak sorunları daha güçlü bir şekilde dile getirilmesi, bu sorunlara kollektif bir şekilde çözüm üretebilmek için çalışacaklarını söyleyen Karakaş Hukukun üstünlüğü için çalışacaklarını belirtti. 

GKarakaş, ‘Gaziantep Barosu temel hak ve özürlüklerin korunması, adaletin tesis edilmesi için çalışmalarını etkin bir şekilde sürdürmeye devam edecektir. Biz de ekip olarak Genç avukatların sinerjisini her zaman baromuza yansıtacağız. mesleğimizin onur ve saygınlığının korunduğu, demokratik bir Türkiye dileğiyle hepinize saygılar sunuyorum diyerek konuşmasını tamamladı.

Yönetim şu isimlerden oluştu:

Başkan, İbrahim Gürkan KARAKAŞ

Yönetim Kurulu  Üyeleri , Yunus Emre Özmen, Zehra Ecem Kaynak, Hilmi Atakan Albayram, Cem Güney, Ebru Bakım, Gizem Aksoy, Emine Çavuş

Denetim Kurulu Üyeleri; Furkan Özturan, Ezgi Tekin, Emirhan Çıtak

BÜLTEN