Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığı tarafından şehirlerin risk oranlarına göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak sınıflandırılacağını ve bu sınıflandırmanın sonucunda ise düşük ve orta seviyedeki şehirlerde sokağa çıkma kısıtlamasının tamamen kaldırılarak, yüksek ve çok yüksek seviyedeki şehirlerde ise bir müddet daha pazar günleri devam edeceğini belirtti. Bununla birlikte akşam 21:00 ile sabah 05:00 arasındaki sokağa çıkma kısıtlaması ise Türkiye genelinde devam edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise "İllerimiz risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldı. Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi. Buna göre normalleşme adımları uygulanacaktır. Tedbirli ve kademeli normalleşeceğiz' dedi.

44

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı fotoğraf ve yaptığı açıklamaya göre ise, Gaziantep sarı renkli yani orta seviyedeki şehirler arasında bulunurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamalar esas alındığı zaman, akşam 21:00 ile sabah 05:00 arasındaki yasaklar Gaziantep'te de devam ederken, haftasonu sokağa çıkma kısıtlaması ise tamamen kaldırılacak. Valiliğin bu konu ile ilgili bir açıklama yapması beklenirken, 6 Mart Cumartesi günü de dahil olmak üzere önümüzdeki hafta sonu Gaziantep'te hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması olmayacak.