Zamanında dizilerin çekildiği coğrafyada ilk tarihi yerleşim yeri olarak geçen Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde Sakçagözü Şelalesi artık eskisi gibi dikkat çekmiyor. İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Sakçagözü Mahallesi’nde dağın zirvesinden kaynak suları ile beslenerek akan şelale, artık eskisi gibi doğa tutkunları ve piknik yapmak isteyenlerin akınına uğramıyor.

Bir zamanlar Zerda dizisinin çekildiği ve ekranlara güzelliği ile yansıtılan turistlerin görmek için geldiği Sakçagözü şelalesi artık eskisi gibi bir değer görmüyor. Uzun zamandır kuru olan ve 4 yılın sonunda akmaya başlayan Şelale eskisi gibi dikkat çekmese de yine ziyaretçileri geliyor. Hem doğal güzelliği hem doğal sayı ile göz kamaştıran şelale restore edilerek değişikliklerle bugünkü halini aldı. Hala restore edilmesi gereken birçok yeri olan şelale buna rağmen ziyaretçilerini bekliyor.

Geçmiş zamanda Zerda dizisi başta olmak üzere birçok şarkı klibinde’de yer alan Sakçagözü şelalesi uzun zaman sonra gürül gürül akmaya başladı. Sakçagözü şimdi eskide olduğu gibi yine artan sıcaklarda serinlemek isteyenler, piknikçiler ve doğa tutkunlarının gözdesi olmayı bekliyor.

FATMA ÇAN