Şahin, “AK Parti hükümetinin Cumhur ittifakı belediyelerini serbest bırakıyor, Millet ittifakı belediyelerinin elini kolunu bağlıyor” soruna cevap vererek, Gaziantep modelini örnek gösterdi. Gaziantep modelinde iktidar muhalefet diye bir şey olmadığını belirten Şahin, “Biz bu modelde milletvekillerimiz ile bir toplantı yaptığımız da bütün milletvekillerimizle bir araya geliyoruz. Sanal ortamda bütün sivil toplum kuruluşları ve odalarımızla görüşüp bu virüsle ilgili ne yapabiliriz diye konuşuyoruz. Yani temel olan şey sen ben demeden biz varız demek. Bu model Gaziantep’te çalışıyor. Gelip baksınlar hiçbir sorun yok." dedi.

BU MODELDE İKTİDAR MUHALEFET DİYE BİR ŞEY YOK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep modelinde iktidar muhalefet diye bir şey olmadığını belirterek, “Biz bu modelde milletvekillerimiz ile bir toplantı yaptığımız da bütün milletvekillerimle bir araya geliyoruz. Başka şehirlerde Sivil toplum kuruluşları ve birçok odalarla mahkemede sürekli bir kapışma hali var, biz sanal ortamda bütün sivil toplum kuruluşları ve odalarımızla görüşüp bu virüsle ilgili ne yapabiliriz diye konuşuyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleriyle gayet sağlıklı bir şekilde çalışıyoruz. Mesele şu bu büyük bir ders, insanlık büyük bir sorunla karşı karşıya gel birlikte iş yapalım demek” dedi.

HANGİ PARTİ OLURSA OLSUN İNSANI BAKMAK LAZIM

Şahin, “Valisi belediye başkanı beraber otursa kendi sistemini nasıl kuracaklarını 15 milyon İstanbul’a milyonlarca büyüklükteki büyükşehirlerde nasıl daha doğru bir model uygulanacağını, bilgi ve teknoloji alt yapısını kullanarak, bunu tabana yaymak çok zor değil. Bu toplum bizden bunu bekliyor. Şuan da Dünya büyük bir salgınla mücadele ederken, bu tür olumsuzlukların Türkiye’ye bir faydası yok. Dolaysıyla ben üstte çıkmamız gerektiğini yani hangi parti olursa olsun bu insani sorunu büyük bakışla açısıyla, insanı bakış açısıyla ve vicdani bakış açısıyla çözenin kazanacağına inanıyorum.

BU MODEL GAZİANTEP’TE ÇALIŞIYOR, HİÇBİR SORUN YOK.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile Gaziantep Valiliği döneminde birlikte çalıştığını ifade eden Şahin, “İstanbul Valimiz Ali Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu birlikte oturduğunda bu meseleyi 10 dakikada çözeceklerine inanıyorum. Yani temel olan şey buna niyet etmek oturmak sen ben demeden biz varız demek. Bu model Gaziantep’te çalışıyor. Gelip baksınlar hiçbir sorun yok. Ulaşamadığımız binlerce insana sosyal yardım dağıtıldı. Sen ben dağıttık diye bir derdimiz yok. Kim bize ulaşırsa elimizdeki bilgini biz onlarla paylaşıyoruz, onlarda elindeki bilgiyi bizimle paylaşıyor. Dolaysıyla ben Gaziantep modelini örnek göstererek bu meselelerin çözüme kavuşacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞARIYI DEVAM ETTİRMEK İÇİN SAHADAYIZ

Gaziantep’teki koronavirüs salgını mücadelesiyle ilgilide konuşan Fatma Şahin, ”Düşük risk grubunda başladık ama düşük risk grubunda devam etmemiz için saha hâkimiyeti çok önemli. Belediyede çalışan bütün arkadaşlarımız sahada. Çok hızlı kararlar alınca düşük risk grubunda vaka sayımız ve ölüm sayımız çok çok düşük, ama bu başarıyı devam ettirmek içinde çok ciddi sahadayız. Fakat bizim diğer şehirlerden farklı yaptığımız 2 uygulama var. Birincisi, maskeyi yapan ilk belediye olduk. Binlerce maske yaptık ve dağıttık. İkincisi de çok sayıda ateş ölçer aldık. Şehrin girişlerinde zaten güvenlik koridorlarımız var. Askerler, Jandarmalar ve polisler kontrol ederken bir de ateş ölçer koyduk.

ESNAFIMIZA HER TÜRLÜ SOSYAL DESTEĞİ SAĞLIYORUZ

Esnaf odası birliği ile de çalıştıklarını belirten Şahin, “En çok mağdur olanlara sosyal yardımda tutun her türlü desteği veriyoruz. Biz büyükşehir olarak kiraları ertelemedik, kendi kiracımızda restoran kapandıysa kirayı iptal ettik ve almıyoruz. Bu tür sosyal destekler sağlıyoruz. Kader birliği bu, iyi günde kötü günde, hastalıkta sağlıkta bir ve beraberiz deyince sorun olmuyor. İnşallah burdan çok sağlıklı bir şekilde çıkacağız.