Trendyol Süper Lig'in ilk yarısı 18. hafta maçlarının tamamlanmasıyla sona erdi. Bu sezon ligin ilk yarısı 18 hafta oynanırken, ikinci yarısı ise 20 hafta sürecek.

26 Aralık Pazartesi günü oynanan müsabakalarla ilk yarısı tamamlanan Süper Lig'de maçlara 10 gün ara verilecek. Trendyol Süper Lig'in 2. yarısı 5, 6 ve 7  Ocak tarihlerinde oynanacak 19. hafta karşılaşmaları ile başlayacak.

Trendyol Süper Lig'i ekiplerinden Gaziantep FK'nın ilk yarı karnesi ise dikkat çekti. Gaziantep FK ilk 5 haftada sıfır çekti, sonraki 12 haftada 19 puan topladı

Gaziantep Futbol Kulübü, 2023-2024 sezonunun başlangıcında zorlu bir süreç geçirerek lige Erdal Güneş yönetiminde adım attı. Ancak sezonun ilk 5 haftasında bir galibiyet elde edemeyen takım, Sumudica'nın liderliğinde adeta bir çıkış yakaladı. Rumen teknik adamın göreve gelmesinin ardından oynadığı 13 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 6 mağlubiyetle toplamda 19 puan topladı. Ligin ilk yarısını 15. sırada tamamlayan Gaziantep FK, bu süreçte rakip filelere 20 gol gönderirken kendi kalesinde 27 gol gördü.

SUMUDİCA'NIN GELİŞİYLE GALİBİYETLER GELDİ

Sumudica'nın teknik direktörlük görevine gelmesiyle birlikte Gaziantep FK, sezonun 6. haftasında İstanbulspor'u 2-0 mağlup ederek hem ligdeki ilk galibiyetini aldı hem de kötü gidişe dur dedi. Rumen çalıştırıcı yönetimindeki ekip, bu galibiyetin ardından Samsunspor'u deplasmanda 2-1 mağlup ederek üst üste ikinci zaferini elde etti. Gaziantep ekibi, Sumudica önderliğindeki dönemde toplamda 6 galibiyet elde ederken, bu galibiyetlerle ligin orta sıralarına tırmandı.

EN GOLCÜ DENİS DRAGUŞ, ASİST KRALI LAZAR MARKOVİC

Gaziantep FK'nın ilk yarısında attığı 20 golde önemli bir paya sahip olan Denis Draguş, 7 golle takımın en skorer ismi oldu. Gol dağılımında Arda Kızıldağ, Lazar Markovic, N'Koulou ve Maxim 2'şer golle katkı sağladı. Lazar Markovic, aynı zamanda 4 asistle takımın en çok asist yapan oyuncusu olurken, Gradel 3, Furkan 2, Mustafa 2, Maxim 1 ve Draguş ise 1 asistle takım arkadaşlarına destek verdi.

Gaziantep Fk-1

KART RAPORU: 2 KIRMIZI, 38 SARI KART

Vali Çeber’den Gaziantep Futbol Kulübüne Ziyaret! Vali Çeber’den Gaziantep Futbol Kulübüne Ziyaret!

Gaziantep FK'nın ilk yarıdaki mücadelesinde disiplin anlamında dikkat çeken bir performans ortaya koyduğu görülüyor. Takım, 2 kırmızı kart ve 38 sarı kartla sezona damgasını vurdu. Maxim ve Furkan Soyalp kırmızı kart gören isimler olurken, sarı kart dağılımında ise Ertuğrul Ersoy, Furkan Soyalp ve Gradel 4'er, Bikel, Djilobodji, Mustafa, Draguş ve Markovic 3'er, Jevtovic, Nita ve Maxim 2'şer, Riasscos, Arda, N'Koulou, Morais ve Khacef 1'er sarı kart gördü.

GAZİANTEP FK, İLK YARIYI 19 PUANLA KAPATARAK İKİNCİ YARIYA MORALLİ BAŞLIYOR

Gaziantep Futbol Kulübü, sezonun ilk yarısındaki inişli çıkışlı performansının ardından 19 puanla 15. sırada yer alarak moral buldu. Sumudica'nın liderliğindeki ekip, ikinci yarıda daha da iddialı bir şekilde mücadeleye devam etme kararlılığı taşıyor.

Editör: Bahri Uçar