Gaziantep’te 650 bin öğrencinin ilk defa dijital karnelerini almanın heyecanını yaşadığını belirten Akaltun Covid-19 tedbirleri kapsamında eğitime EBA üzerinden evlerinde devam eden öğrencilerin yarıyıl karnelerini de internet üzerinden görebildiklerini söyledi.

“Hiçbir şekilde interneti olmayan, bilgisayar-tableti olmayan ya da internet paketi yetmeyen öğrenciler neye göre değerlendirilecek?” diye soran Akaltun “Öğretmenim internetim bitti. Bir sonraki derse katılamıyorum, tabletim bozuldu, annem-babam işten çıkarıldığı için yenisini alamıyor” diyen öğrencilerimize öğretmenlerimiz neye göre not verdi?” diye sordu.

Tablet eksikliği devam ediyor

Gaziantep özelinde belediyeler ve Valilik aracılığıyla 60 bine yakın tablet dağıtıldığını vurgulayan Akaltun özellikle dezavantajlı bölgelerde herhangi bir dağıtım olmadığı dağıtım olan bölgelerde ise yeterli sayıda tablet dağıtılmadığını söyledi.

Tablet dağıtımının hangi ölçütlere göre yapıldığının bilinmediğine belirten Akaltun Bakanlığın verileri esas alındığında Gaziantep özelinde 200 bine yakın öğrencinin uzaktan eğitim olanağına sahip olmadığını ifade etti.

Gaziantep bu sıralamayı hak etmiyor

En son açıklanan Türkiye başarı sıralamasında Gaziantep’in eğitimde 67. sırada yer aldığını açıklayan Akaltun “sanayisiyle, gastronomisiyle, turizmi ile fark yaratan Gaziantep bu sıralamayı hak etmiyor. Öğrencilerimize gerekli altyapı sağlanmalıdır. Tablet-bilgisayar dağıtımı özellikle dezavatantajlı bölgelerde  daha yoğun olmalı ve internete erişemeyen tek bir öğrenci olmamalıdır.” Dedi.

Akaltun sözlerine şöyle devam etti.

“Yerelden kalkınma planlanıyorsa Gaziantep’in bu sorunlarına bir an evvel çözüm bulunmalıdır. Gaziantep’te 200 bine yakın öğrencimizin uzaktan eğitime erişim sağlayamaması Gaziantep’in geleceği için çok olumsuz bir tablo olarak karşımıza çıkacaktır.

Biz DEVA Partisi olarak öğrencilere internet erişiminin ücretsiz olmasını bilgisayar ve tableti olmayan öğrencilerin kalmamasını yani fırsat eşitliğini savunuyoruz.