Bu yıl 13’üncüsü açıklanan, finansal kurumlar ve holding dışındaki tüm sektörleri kapsayan Fortune 500 Türkiye listesine Gaziantep’ten 14 firma girerken Gaziantep’in en gözde firmaları arasında yer alan Altunkaya Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Altunkaya İnşaat ve Nakliyat, Gıda ve Ticaret A.Ş. ve Lidersan Sağlık ve Gıda Ürünleri A.Ş.Fortune 500, Türkiye’nin En Büyük 500 Şirketi arasında iki şirketiyle girdi.

Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin listelendiği Fortune 500 Türkiye listesine 2 şirket ile girmenin gurunu yaşadıklarını belirten Altunkaya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, Fortune 500 Türkiye listesinde önümüzdeki yıllarda daha üst sıralara çıkmayı hedeflediklerini belirtTİ.

ALTUNKAYA GRUP 2 FİRMA İLE FORTUNE 500 TÜRKİYE LİSTESİNE GİRDİ

Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin listelendiği "Fortune 500 Türkiye Araştırması"nın 2019 sonuçları açıklandı. Fortune 500 Türkiye listesinde Gaziantep’ten 14 firma yer alırken Altunkaya Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Altunkaya İnşaat ve Nakliyat, Gıda ve Ticaret A.Ş. ve Lidersan Sağlık ve Gıda Ürünleri A.Ş.Fortune 500, Türkiye’nin En Büyük 500 Şirketi arasında iki şirketiyle girdi.

ALTUNKAYA GAZİANTEP’İN GURURU OLDU

Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin listelendiği Fortune 500 Türkiye listesine 2 firma ile giren Altunkaya Şirketler Grubu, Gaziantep’in gururu oldu. Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin listelendiği Fortune 500 Türkiye listesinde Altunkaya İnşaat Nakliyat Gıda Tic. A. Ş’nin 206’ncı sırada, Lidersan Sağlık Ve Gıda Ürünleri A.Ş’nin de 363’üncü sırada yer aldığını belirten Altunkaya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, Fortune 500 Türkiye listesine 2 şirket ile girmenin gurunu yaşadıklarını belirtti. Fortune 500 Türkiye listesinde önümüzdeki yıllarda daha üst sıralara çıkmayı hedeflediklerini belirten Altunkaya, “Üretime ve ihracata katkı sağlamaya çalışıyoruz. Üretmeyen çalışmayan ülkelerin ayakta kalması zordur. Bu anlamda üreterek ülkemize katkı sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

ALTUNKAYA BÜYÜME HEDEFLERİNİ BİR BİR GERÇEKLEŞTİRİYOR

Altunkaya Şirketler Grubu’nun faaliyet gösterdikleri her sektörde büyüme hedeflerini bir bir gerçekleştirdiklerini ifade eden Altunkaya, “Altunkaya Şirketler Grubu olarak 1980 yılında başlayan yolculuğumuz aynı heyecan ve aynı azim ile devam ediyor. Yolculuğumuzu; değerlerimize olan bağlılığımız, çalışanlarımız ile aramızdaki güçlü bağın rehberliğinde sağlam adımlar atarak sürdürüyoruz. Altunkaya Şirketler Grubu olarak faaliyet gösterdiğimiz her alanda gelişim ve büyüme içerisindeyiz. Faaliyet gösterdiğimiz her sektörde rekabetçi şekilde büyüme hedeflerimizi bir bir gerçekleştiriyoruz. Her geçen yıl faaliyet gösterdiğimiz tüm sektörlerde ihracatta ön sıralarda yer alarak ülkemizin ihracat hedeflerine katkıda bulunuyoruz” dedi.

BAŞARIMIZDA BÜYÜK EMEKLERİ OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

Bu başarıda katkısı olan herkese teşekkür eden Altunkaya, “Altunkaya Şirketler Grubu’nun faaliyet gösterdiği yedi sektör, sahip olduğu ondan fazla marka ve müşterilerimize sunduğumuz binden fazla ürünün tüm yönetim, geliştirme ve pazarlama aktivitelerini başarıyla gerçekleştiren 2 binin üzerinde çalışana sahibiz. Bu yetkin insan gücüyle ülkemizin özellikle ihracat hedeflerine ulaşmasına katkı verirken global pazarlarda daha rekabetçi olabilmek için katma değerli ürün geliştirmeye çaba gösteriyoruz. Bu kapsamda Araştırma Geliştirme faaliyetlerine önemli ölçüde kaynak ayırıyor hem insan gücü hem de yatırımlarla teknolojimizi ve bilgi birikimimiz artırıyoruz. Ortadoğu ve Körfez ülkelerinde gösterdiğimiz başarıyı global pazarlarda da yakalayabilmek için her pazarı kendine özgü dinamiklerine göre çözümleyerek yatırımlarımızı ve faaliyetlerimizi büyük bir titizlikle sürdürüyoruz.

Altunkaya ailesi olarak başarı için motivasyonumuzun ülke sevgimiz olduğunu belirtmek isteriz. Başarımızda büyük emekleri olan ve başarılarımızı sürekli kılarak bizleri yıllardır daha iyiye ve ileriye taşıyan tüm çalışanlarımıza, iş ortaklarımıza, müşterilerimize, bayilerimize teşekkür ederim” diye konuştu.