Gaziantep Yeminli Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Kaya, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı kapsamında yüzde 10 indirim kampanyasına destek verdiklerini belirterek, 2019 yılı ücretlerinin Hazine ve Maliye Bakanlığınca belirleneceğini ve Bakanlıkça YMM. ücretlerinde zam yapılmayabileceğini söyledi. Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı kapsamında döviz kurunun düştüğünü belirten Kaya, “Zaman içerisinde devletin de tasarrufta bulunması ile enflasyonla mücadele daha başarıya ulaşacak. Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı başarıya ulaşacaktır. Şuanda siyasi istikrar var. Enflasyonla mücadele için bu bir avantaj. Bu şekilde kararlılık gösterildiği takdirde enflasyonla mücadele başarıya ulaşır. Gaziantep Yeminli Mali Müşavirler Odası olarak Enflasyonla Topyekun Mücadele Programına destek vereceğiz. Biz herhangi bir ücret artışına gitmeyeceğiz. Bizim ücretlerimiz 2018 yılında başında belirlendi. 2019 yılı ücretlerindeki zam ise Bakanlıkça belirlenecek” dedi.

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLERDEN ENFLASYONLA MÜCADELEYE DESTEK

Referans gazetesine konuşan Gaziantep Yeminli Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Kaya, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı kapsamında yüzde 10 indirim kampanyasına destek verdiklerini belirtti.

2019 YILI ÜCRETLERİNDEKİ ZAM BAKANLIKÇA BELİRLENECEK

Enflasyonla Topyekun Mücadele Programına destek vereceklerini belirten Kaya, “Döviz kurundaki bir miktar düşüş Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı ile gerçekleşti. Zaman içerisinde devletin de tasarrufta bulunması ile enflasyonla mücadele daha başarıya ulaşacak. Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı başarıya ulaşacaktır. Şuanda siyasi istikrar var. Enflasyonla mücadele için bu bir avantaj. Bu şekilde kararlılık gösterildiği takdirde enflasyonla mücadele başarıya ulaşır. Gaziantep Yeminli Mali Müşavirler Odası olarak Enflasyonla Topyekun Mücadele Programına destek vereceğiz. Bizim ücretlerimiz 2018 yılında başında belirlendi. 2019 yılı ücretlerimiz de ekonomik program çerçevesinde Hazine ve Maliye Bakanlığınca belirlenecektir.” dedi.

DARALMA SÜRERSE 2019’UN İHRACAT RAKAMLARI DÜŞEBİLİR

Krizin derinleşerek devam etmesi durumunda Gaziantep’in 2019 ihracat rakamlarının düşebileceğine dikkat çeken Kaya, “Gaziantep ihracatta geçen yıl 6. Sıradaydı, bu yıl da 6. Sıradaydı. 2018 yılın ilk 9 ayında ihracat rakamlarında herhangi bir düşüş yok. Yükselme devam ediyor. Ancak ham madde alımlarında bir eksiklik ve kapasitede bir daralma olursa 2019’a yansıyacaktır. Bu kriz derinleşerek devam ederse 2019’un ihracat rakamları düşebilir. Ancak, gerekli tedbirler alınırsa ihracatımız 2019’da da artarak sürebilir” diye konuştu.

BAHRİ UÇAR