Gaziantep eğitimindeki en büyük sıkıntının ikili eğitim öğretim sisteminde olduğunu belirten Yıldırım, “Gaziantep eğitiminde en büyük sıkıntı ikili eğitim öğretim sistemi. Okulların çoğu ikili eğitim öğretim ortamında. Çocuklarımız çok erken okula gidiyor ve çok geç saate eve gidiyor. En son yapılan istatistiklerde Gaziantep’teki eğitimin gerilemiş olmasının ana sebeplerinden bir tanesi budur” dedi.

EN BÜYÜK SIKINTI İKİLİ EĞİTİM ÖĞRETİM SİSTEMİ

Bir dizi ziyaret için Gaziantep’e gelen Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Gaziantep Eğitim İş şubesinde Gaziantep’in eğitimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Gaziantep eğitimindeki en büyük sıkıntının ikili eğitim öğretim sisteminde olduğunu belirten Yıldırım, “Gaziantep eğitiminde en büyük sıkıntı ikili eğitim öğretim sistemi. Okulların çoğu ikili eğitim öğretim ortamında. Çocuklarımız çok erken okula gidiyor ve çok geç saate eve gidiyor. En son yapılan istatistiklerde Gaziantep’teki eğitimin gerilemiş olmasının ana sebeplerinden bir tanesi budur” dedi.

GAZİANTEP’TE SINIFLAR KALABALIK VE ÖĞRETMEN EKSİKLİĞİ SÜRÜYOR

Gaziantep’te sınıfların kalabalık olduğunu belirten Yıldırım, “Bir diğeri Antep’te Suriyeli öğrenci çok fazla. Okullarda karışık bulunduğundan bizim çocuklar eğitim ve öğretim ortamından gerilediğini görüyoruz. Bu sınavlara da yansıyor zaten. Biran önce Suriyeli çocukların ülkelerine dönmesinin ortamının sağlanması gerekiyor. Ki bizim çocukların hayatları yok olmasın. Antep’te sınıflar kalabalık ve öğretmen eksikliği sürüyor. Okullarda hizmetli sayısında eksiklikler var.  Ayrıca bazı okullarda ders zillerinin siyasi partilerin müziğinden yapıldığını gördük. Bu doğru değil. Çünkü eğitim ortamı siyasetin dışında olmalıdır. Siyasi partilerin andırmayacak ziller seçilmelidir. Liyakatsiz müdürlerin bu tür zilleri koyduğunu görüyoruz. Hiçbir üyemizi Türkiye’nin hiçbir yerinde sahipsiz bırakmadığımız gibi Antep’te de Eğitim İş üyesi olan hiçbir öğretmene ne okul müdürü tarafından ne de daha üst kadrolardan baskı yapılmasına seyirci kalmayacağımızı daha önce gösterdik. Amacımız üzüm yemek bağcıyı dövmek değil” dedi.

BAHRİ UÇAR