Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü olarak atanan Cengiz Mete, düzenlenen programla eğitim camiasına ve Gazianteplilere veda etti.

Yaklaşık 4 yıl önce Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Cengiz Mete, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ortaöğretim Genel Müdürü olarak atandı.

Milli Eğitim Bakanlığı kararnamesi ile Ortaöğretim Genel Müdürü olarak atanan Mete için Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şubesi tarafından veda programı düzenlendi.

Kentteki bir otelde düzenlenen programda eğitimcilerle bir araya gelen Mete, programda yaptığı konuşmada, Gaziantep’te eğitim alanında başarılı çalışmalara hep birlikte imza attıklarını söyledi.

"Başarılarımızı Gaziantep olarak başardık"

Yaklaşık 4 yıl önce Gaziantep’te göreve başladığını hatırlatan Mete, Gaziantep’te görev yaptığı sürece elde edilen başarıları şehrin bütün katmanları ile Gaziantep olarak başardıklarını belirterek, "Göreve başladığımız günlerde ne dediysem 4 sene boyunca aynısını söylemeye dikkat ettim.

Birlikte olmak, aile olmak, birbirine güvenmek, inanmak, birbirinin işini kolaylaştırmak, birbirinin işini kolaylaştırmak ile ilgili gayret etmek, birbirinin kusurunu örtmek, kusuru ortaya çıkartmak değil, tam tersine bununla ilgili alınması gereken tedbirler varsa tedbir almaktır. Bunları her platformda dile getirmeye çalıştım. Bugün de aynı şeyi söyleyeceğim. Yunus’un ‘Biz gelmedik kavga için, bizim işimiz sevgi için, dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldik.’ dediği gibi biz de bu niyetle ve amaçla bu görevi üstlendik. Allah (Celle Celaluhu) yardım etti, hep birlikte 4 yıl boyunca çok güzel işler yaptık." dedi.

Programda bir konuşma yapan Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök ise şunları söyledi:

"Bir eğitimci olarak müdürümüzle gurur duyuyoruz. Gaziantep’e geldiği günden beri kendi minberini inşa etmek için canla, başla çalıştığına bütün şehir şahit ve bizler de şahidiz. Gerçekten Gaziantep’te o kadar güzel bir birlik, beraberlik ve kardeşlik atmosferi oluştu ki bu birlik, beraberlik ve kardeşlikten bereket doğuyor.

Gaziantep’ten 3 tane il milli eğitim müdürü ve şu anda 2 tane genel müdür çıkmış oluyor. Gaziantep’ten çok daha güzellikler çıkacağını da görüyorum. Bunu gerçekten müdürümüzün Gaziantep’e ektiği tohumun semerisi olarak görüyorum. Allah (Celle Celaluhu) kendisinde razı olsun. İçimizde biraz burukluk, hüzün var. Ama şehrimiz adına böyle kıymetli bir bürokratımızı bu şehirden gönderiyor olmanın aslında ‘kayıp mı’ denilmeli bilmiyorum ama Ankara’da da genel müdürümüz olarak şehri unutmayacağından eminim.

Çünkü vefa timsali bir insan olduğuna da şahidim. Bugün şehir olarak sadece bir bürokratımızı, büyüğümüzü ve il müdürümüzü kaybediyor değil, şehir olarak bir kardeşimiz, dostumuzu kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz. Ama ülkemiz kazanıyor. Müdürümüzün gerçekten gittiği yerde çok güzel hizmetler yapacağından zerre kadar şüphem yok. Yolu ve bahtı açık olsun."

Konuşmaların ardından Gök tarafından Mete’ye bakır işlemeli plaket takdim edilirken, daha sonra ise Mete eğitimcilerle tek tek vedalaştı.

Öte yandan, Mete veda ziyaretleri kapsamında Vali Davut Gül'e veda ziyaretinde bulundu.

Mete’yi makamında kabul eden Gül, "Gaziantep’te başarılı hizmetler yapan Milli Eğitim Müdürümüz Cengiz Mete’ye atandığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü görevinde başarılar dilerim. Allah yolunu ve bahtını açık etsin." dedi. 

İLKHA