Gaziantep’in Şehitkâmil ilçesinde düğün hazırlıkları yapan Ömer Oruç, düğün öncesi yaklaşık 120 bin TL değerindeki çalınan altınları nedeniyle mağdur olduğunu belirterek, çalınan altınların bulunması ve hırsızların yakalanması için yetkililerden yardım istediğini söyledi.

Olay, geçtiğimiz 16 Mayıs tarihinde merkez Şehitkâmil ilçesi Güzelyurt Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir ay sonra evlenecek Ömer Oruç, geline takacağı bilezikleri, yüzük ve küpeyi alarak 11 bin TL para ile birlikte kendilerine ait ekmek fırınındaki para kasasında sakladı.

Oruç’un işyerindeki kasada sakladığı altınlar, 16 Mayıs tarihinde kimsenin işyerinde olmadığı esnada işyerinin kapısını kırarak içeri giren ve kimlikleri henüz belirlenemeyen kişiler tarafından çalındı. İşyerine gelen Oruç’un elamanları para kasasının yerinde olmadığını görünce durumu polise bildirdi.

Haber verilmesi üzerine işyerine gelen polis, işyerinde inceleme yaparak, hırsızlık olayı ile ilgili çalışma başlattı.

Düğün için tüm hazırlıklarını yaptığını ve bir ay sonra düğününün olacağını belirten Ömer Oruç, olayın üzerinden 38 gün geçmesine rağmen çalınan altınlarının bulunmadığını ve hırsızların yakalanmadığını belirterek, yetkililerden yardım istedi.

Olay gününü anlatan Oruç, “16 Mayıs akşamı saat 04.30 ile 04.50 arası yeğenim müşterimiz olan ve hemen işyerimize yakın bakkala fırını kilitleyerek, ekmeği götürüyor. Yeğenim fırına döndüğünde ise kasanın yerinde olmadığını görüyor. Hemen durumu telefonla beni arayarak bildirdi. Ben de durumu hemen polise bildirdim ve şikâyette bulunduk.” dedi.

“Düğünü nasıl yapacağımızı kara kara düşünüyoruz”

Kasada 11 bin TL para ile yaklaşık 120 bin TL değerinde altın olduğunu belirten Oruç, “Kasada benim düğün altınlarım vardı. Toplam 120 bin TL değerinde bir kaybımız var. Şu anda işyerimizde her hangi bir hırsızlık yaşanmadı. Hatta bir ekmeğimizin bile çalınmadığı işyerimizde para kasasının çalınmasının tesadüf olmadığına inanıyoruz. Böyle bir durumla ilk defa karşılaştık. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Bu konu ile ilgili yetkililerden ve gerekli birimlerden yardım istiyoruz. Çünkü benim bir ay sonra düğünüm var. Altınlarım çalındığı için yeni altın alamadım. Düğünü nasıl yapacağımızı kara kara düşünüyoruz ve şu an ne yapacağımızı bilemiyoruz. Gerçekten şu an çok mağdurum. Bu konuda yetkililerden yardım istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Hırsızlık olayının üzerinden bir ayı aşkın süre geçmesine rağmen halen hırsızların yakalanmadığını dile getiren ağabey Adem Oruç ise hırsızların bir an önce yakalanmasını ve cezalandırılmasını istediklerini söyledi.

“Olayın üzerinden bir ay geçmesine rağmen bir sonuç alınamadı”

Oruç, “Eleman eksikliğinden dolayı bir elemanımızı fırında bıraktık, elemanımız da bir bakkal ekmek isteyince 5 dakikalığına ayrılıp, bakkala ekmeğini götürüyor.  Fırına geldiğinde para kasasının yerinde olmadığını görüyor. Kasayı çalan kişiler bir aydan beri halen bulunamadı. Kasada 120 bin TL para, bir de bir ay sonra düğünü olacak kardeşimin altınları vardı. Ancak olayın üzerinden bir ay geçmesine rağmen daha hiçbir sonuç alınamadı. Kasamızın bulunmasını istiyoruz. Yetkililerin bu konuda biraz daha çaba göstermelerini ve bize yardım etmelerini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“120 bin TL kaybımız var”

Hırsızların 5-6 kişi olduğunu ve iki araç ile işyerine gelerek kasayı çaldıklarını tahmin ettiklerini ifade eden Oruç, “Kasada bir miktar para ile bir ay sonra düğünü olacak kardeşimin altınları vardı. Para ile birlikte altınları vardı. Para ile birlikte toplam 120 bin TL, bir kaybımız var. İş yerimizde kamera yoktur. Aşağıda bir markette kamera var ancak kamerası çalışmıyormuş. Hırsızların buraya giriş ve çıkışları da bellidir, biraz uğraşılsa hırsızlığı yapan kişiler bulunur. Olaydan sonra şikâyetçi olduk. Polisler buraya gelip parmak izi aldı ama henüz daha bir haber gelmedi. Olayın üzerinde durduklarını bize söylüyorlar ama nasıl ilerliyor onu bilmiyoruz. Gaziantep'te yedi kişilik bir kasa çetesi çökertildiğini duyduk ve emniyeti aradık. Emniyetteki yetkililer, bu çetenin bizim kasamızı çalan kişiler olmadığını söylediler. O kişileri zorlasalar bulunur. Zaten bunlar belli bir gruplardır. Kimin yaptığını bize söylerler.” ifadelerini kullandı.

“Altınların bulunmasını ve hırsızların yakalanmasını istiyoruz”

Kardeşinin bir ay sonra düğününün olacağını belirten Oruç, “Altınımız yok. Biz, bu para ve altınları alınterimizle gece-gündüz çalışarak alabildik. Alın teri ile kazandığımız emeğimiz çalındı. Emeğimizin heba olmadan bulunmasını istiyoruz. Yetkililerden biraz daha gayret edip bir an önce altınların bulunmasını istiyoruz. Çünkü bir ay sonra düğünümüz var. Kardeşimin altını yok, altın olmadığı için hepimiz çok zor durumdayız. Düğün davetiyelerini bastık ve düğün salonu tuttuk, ama düğün altınları yok. Altınların bulunmasını ve hırsızların yakalanmasını istiyoruz.” diye konuştu. 

İLKHA