800 yarışmacı ve 200 takımla yarışarak finallere katılmaya hak kazanan robotik takımı TechRo Nature; Çin, Estonya ve Finlandiya’da Türkiye’yi temsil ederek başarısını taçlandıracak.

Dünyanın en büyük robotik festivali RobotexInternational Robot Yarışması'nın Türkiye ayağı RobotexTurkey 2019’a katılan Doğa Koleji Hatay Kampüsü öğrencileri, 3 kategoride de üstün başarı göstererek gurur tablosu yarattı.

Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, “Hatay Kampüsü kodlama ve robotik takımımız TechRo Nature, 800 yarışmacının katıldığı kıyasıya geçen bir mücadelenin ardından, İnsboRobolig kategorisinde Türkiye 1.’liği, Lego 3 kg Sumo kategorisinde Türkiye 2.’liği ve Hayvan Kurtarma kategorisinde Türkiye 3.’lüğü elde ettiler” dedi.

Hatay’ın Gururu Oldular...

Doğa Koleji Hatay Kampüsü İlkokul Müdür Yardımcısı Ümit Ünal, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni Mehmet Aşkar ve Fen Bilimleri Öğretmeni Ömer Eryılmaz’ın mentörlüğünde kurulan kodlama ve robotik takımı TechRo Nature, Hatay’a madalyalarla dönmenin sevincini yaşadı.

Türkiye’yi Temsil Edecekler...

Doğa Koleji Hatay Kampüsü Kurucusu Besim Geçmen, takımın Çin, Estonya ve Finlandiya’da yapılacak olan RobotexInternational’da Türkiye’yi temsil edeceğini ifade ederek, “Uluslararası platformlarda müsabakalara katılan robotik takımlarımız hedeflerini daima yüksek tutuyor. Çin, Estonya ve Finlandiya’da düzenlenecek olan Robotex International Final Turnuvası’nda Türkiye’yi başarıyla temsil edeceklerine inanıyor, öğrencilerimizi bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

BÜLTEN