Gaziantep'te Mustazaflar Cemiyeti bünyesinde faaliyet gösteren Yarım Elma Çocuk Bahçesi'nin 4-6 yaş aralığındaki öğrencileri için yıl sonu etkinliği düzenledi.  Etkinlikte, 21 öğrenciye 8 aylık eğitimin ardından karne ve başarı belgeleri verildi.

Yıl boyunca Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra temel dini bilgileri öğretmek amacıyla başlatılan programda kız ve erkeklerden oluşan toplam 21 öğrenci, Yarım Elma Çocuk Bahçesi'nde eğitim gördüler. Eğitimin sonunda eğitimleri başarıyla tamamlayan miniklere karneleri ve başarı belgeleri verilip, kendilerine taç giydirildi.

Düğün salonunda düzenlenen etkinlik, minik bir öğrencinin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından miniklerin okudukları ilahiler, şiir ve sergiledikleri oyunlarla etkinlik devam etti.

Öğrenci velilerinin ve vatandaşların büyük bir ilgi gösterdiği programın açılış konuşmasını yapan Yarım Elma Çocuk Bahçesi yetkililerinden Şehriban Kaya, çocuk yetiştirmenin kutsal, büyük, zor ve hayat boyu devam ettirilmesi gereken en önemli bir sanat olduğunu söyledi.

Kaya, çocuklara yapılan her türlü yatırımın aynı zamanda gelecek için yapılan bir yatırım olduğunu ve bundan dolayı da çocukların hem maddi hem de manevi anlamda yetişmesi gerektiğini belirtti.

"Her çocuk ayrı bir dünyadır"

Çocuk yetiştirmenin dünyanın en şerefli ancak en zor mesleği olduğuna dikkat çeken Kaya, "Bugün gerçekten de hem bizler için hem de ailelerimiz için özel ve anlamlı bir gün yaşıyoruz. Her çocuk ayrı bir dünyadır. Çocuk yetiştirmek; en kutsal, en büyük, en zor ve hayat boyu devam ettirilmesi gereken en önemli bir sanattır. Gelecek açısından da düşünüldüğünde bu konunun önemi her geçen gün çok daha iyi anlaşılmaktadır. Yarının geleceği olan çocuklarımız da birlikte bu yola koyulduk. Bu yoldaki şiarımız; Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) düsturu olan 'Sizin en hayırlınız, Kur'an'ı öğrenen ve öğreteninizdir' hadisi şerifi ile hizmetimize başladık. Hamd-u senalar olsun, yaptığımız çalışmalarımızı Rabbimizin inayetiyle başarıyla tamamlamış bulunmaktayız." dedi.

"Çocuklarımız, bizim geleceğimizdir"

Kaya, "Peygamberimiz, 'Her çocuk İslam fıtratı üzerine doğar' buyurmuştur. Anne, babaların ve biz eğitimcilerin, çocukları bu tertemiz fıtrat üzerine yetiştirme zorunluluğu vardır. Çocuklarımız, bizim her şeyimiz ve geleceğimizdir. Hadisimiz, geleceğin nesillerini yoğurma ve dolayısıyla koruma görevinin ciddiyetine dikkat çekmektedir. Bu arada insan fıtratının temizliğini, sadeliğini ve İslam'ın bu fıtrata hitap ettiğini ve uyum gösterdiğini belirtmektedir. Yakın çevrenin temel elemanları ise anne ve babadır. Hadisimiz anne ve babanın tertemiz fıtrata sahip olan yavrularına elbise giydirdiği gibi dini kişilikte kazandırdıklarına işaret etmekte ve dolayısıyla onlara sorumluluklarını hatırlatmaktadır." ifadelerini kullandı.

Kaya, "Çünkü çocuklarımız şekil verilmemiş hamur veya kurumamış beton gibidirler. Onlara ne şekil verirsek o şekli alacaklardır. Bizler de bu amaçla yola koyulduk. Yozlaşmış, bozulmamış fıtratlara bir nebze olsun katkıda bulunmak istedik. Bu çalışmada bizleri yalnız bırakmayan, bize her konuda destek olarak güvenlerini eksik etmeyen ailelerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz." şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından yıl içerisinde çocukların yaptıkları çalışmalardan karelerin de yer aldığı slayt gösterimleri yapıldı.

Minik öğrencilerin oynadığı ve Hazreti Muhammed'in vasıflarının konu alındığı skeçlerin ardından da Kâbe maketinin etrafında dönen minik öğrenciler, ezberledikleri ayet ve hadisleri okudu.

Programın sonunda öğrencilere hocaları tarafından diplomaları verilip, taç giydirildi.

İLKHA