Kayacı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Araban Cumhuriyet Halk Partisinde Belediye Meclis Üyesi Olan Yusuf Uğur Partiden Kesin İhraç Edilmiştir” dedi. Kayacı, ihraç gerekçesinin ise Uğur’un AK Parti’ye geçen Hasan Doğru ile beraber hareket ederek, AK Parti propagandası yapmak olarak gösterdi. Uğur’u partiden kesin çıkarma isteğiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk eden Kayacı, dilekçesinde şu ifadelere yerdi:

“CHP Araban Belediye Meclis Üyesi, parti üyemiz Yusuf Uğur partimizden istifa ederek AKP’ye geçen Araban Belediye Başkanı Hasan Doğru ile beraber hareket ederek ekte de fotoğraflarını sunduğumuz AKP İlçe Başkanlığını ziyaret etmiş buradaki parti çalışmalarına katılarak AK Parti propagandası yapmıştır. Parti ve Meclis Üyesi Yusuf Uğur’un parti tüzüğümüzün 68. Maddesinin a, b, d,e fıkraları gereği kesin çıkartma cezası ile cezalandırılması konusunda İl Disiplin Kuruluna sevkini arz ederim.

” Dilekçe örneğini sosyal medya hesabından paylaşan CHP Araban İlçe Başkanı Mustafa Kayacı, “Araban Cumhuriyet Halk Partisinde Belediye Meclis Üyesi Olan Yusuf Uğur Partiden Kesin İhraç Edilmiştir” dedi.