Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Konferans Salon’unda gerçekleşen ve mevcut başkan Niyazi Çevik ile Ömer Doğan yarıştığı kongrede mevcut başkan Niyazi Çevik yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

ÇEVİK GÜVEN TAZELEDİ

KESK’ e bağlı Tüm-Bel Sen Gaziantep Şubesi’nin 7. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Konferans Salon’unda gerçekleşen ve mevcut başkan Niyazi Çevik ile Ömer Doğan yarıştığı kongrede mevcut başkan Niyazi Çevik yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

TÜM-BEL SEN 7. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

KESK’ e bağlı Tüm-Bel Sen Gaziantep Şubesi’nin 7. Olağan Genel Kurulunda konuşan DİSK Gaziantep Bölge Temsilcisi Ali Güdücü, vatandaşın Türkiye’nin içerisinde bulunduğu sorunu iliklerine kadar yaşadığını belirterek, “Bizim olduğumuz yerde barış, kardeşlik, huzur, insan haklarını ve demokrasinin sonuna kadar yaşanır. Tarımda işsizlik yüzde 16, 15-65 yaş arası işsizlik oranı yüzde 14, kayıt dışı yüzde 36’yı geçmiş, genç işsizlerin oranı ise yüzde 27 olmuş. Sanayi devrimizi kaçıran ve sanayisine önem vermeyen ülkeler, yüksek enflasyon ve işsizlikle yaşamak zorundalar” dedi.

İLK TOPLU SÖZLEŞME YAPAN GERÇEK SENDİKA TÜM-BEL SEN’DİR

Genel kurulda konuşan Gaziantep Tüm Bel –Sen Şube Başkanı Niyazi Çevik de, Türkiye genelinde ve Gaziantep’te sendikal mücadeleyi engellemeye çalışanların hüsrana uğradığını belirterek,  “Gaziantep belediyelerinde her türlü mobing ve sürgünlere rağmen yol arkadaşlarımız sendikalarını terk etmemişlerdir. Buna karşın son üç yılda emeklilik sonrası üye kayıplarımız yaşanmıştır.

Bunun için üye azalmalarını tek başına yönetime mal etmek yanlıştır ve haksızlıktır. 30 yıllık mücadele tarihinde sadece yerel yönetim çalışanları değil, güzel ülkemizin demokratikleşme, cinsiyet, etnik, dinsel ve mezhepsel ayrımcılığında son bulma mücadelesinin simgesidir. Türkiye'de kamu emekçileri tarihinde ilk toplu sözleşme yapan gerçek sendika Tüm-Bel Sen’dir” dedi.

ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇMEKTEYİZ

Zor bir süreçten geçtiklerini belirten Çevik, “Tüm-Bel Sen, faşizme karşı demokrasiyi, emperyalist savaşlara karşı barışı, baskılara karşı özgürlüğü ırkçı ve şovenizme karşı hakları mücadelesini savunmuştur ve savunmaya devam edecektir. Dün sendikamızı kapatmaya çalışanlar, bizleri kapıkulu görenler bugün yoklar.

Bugünde benzer uygulamaları yapanlar, farklı düşünmemizden emek ve demokrasi mücadelemizden sıkıntı alanlar, üyelerimizi KHK ile ihraç edenler şunu iyi bilmelidir ki; Tüm-Bel Sen’in ve konfederasyonumuz KESK’in kararlı mücadelesi karşısında gün gelecek onlarda tarihin sayfaları arasında yerini alacaktır. 12 Mart ve 12 Eylül faşizminde olduğu gibi soran, sorgulayan, alternatif üreten, insanca yaşamak isteyen, parasız eğitim, parası sağlık talebi ile mücadele veren herkesin içeri alındığı, sorgulandı ve ihraç edildiği zor bir süreçten geçmekteyiz. KESK bileşenleri olarak mücadeleye devam edeceğiz. Çünkü bizler iktidar tarafından kurulan yandaş sendikalar değiliz, her türlü baskı ve şiddetin karşısında duran Tüm-Bel Senliyiz, KESK’liyiz” dedi.

Genel kurulda konuşan Eski Şube Başkanı Bekir Şahin de, “Bin 200 memurun olduğu Büyükşehir Belediyesi’nde 90, Şahinbey’de 10, GASKİ’de 14 ve Şehitkamil’de 55 üyeye sahibiz. Yine Şahinbey Belediyesi’nde 3, GASKİ Genel Müdürlüğü’nde 1 yıldan beri yemek kartı verilmiyor. Örgüt olarak yaşlıyız.

AKP’li belediye de çalışmamızın verdiği baskı ve zorluklar vardır. Ancak üye sayımızın düşmesini sadece bunlara bağlarsak, kolaya kaçmış oluruz” dedi.  Birlikte ve tek liste ile seçime gitmeyi başaramadıklarını belirten Şahin, “Ama güçlü bir yönetim listemizi oluşturduk. Siz delege arkadaşlarımız bu yetkiyi bize verirseniz, iş yerlerimize yönelik üç yıl daha güçlü, daha da verimli çalışmanın taahhüdünü veriyorum. Seçim sürecinde hiçbir arkadaşımızı incitmemeye ve kırmamaya özen gösterdik. Eleştirilerimizi kişilere göre değil, eksiklikler üzerine yaptık, maalesef ki süreç içerisinde zaman zaman yanlış suçlamalara ve haksızlıklara maruz kaldık” dedi.

Genel kurulda konuşan Eski Şube Başkanı Yusuf Şahinler ise, “Siyasi iktidarın bizlere dayattığı her türlü yoksulluk, yolsuzluk, ve savaş politikalarına karşı bizler bir olacağız, birlik olacağız, güçlü olacağız. Çünkü biz halkız, haklıyız ve kazanacağız” diye konuştu. BAHRİ UÇAR