Genel kurula Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Ticaret Odası Başkanı M.Tuncay Yıldırım, OSB yönetimi, Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt ve çok sayıda sanayici ve işadamı katıldı.

İKİ LİSTE YARIŞTI

Türkiye’nin sanayi üsleri OSB’ler çatı kuruluşları OSBÜK, yeni başkanını seçti. 331 OSB’den toplam 798 delegenin oy kullandığı seçimde iki liste yarıştı. Delegeler OSBÜK başkanlığını 3 yıldır sürdüren Konya OSB Başkanı Memiş Küçükcü ile eski OSBDER Başkanı ve Gebze OSB Başkanı Vahit Yıldırım arasında bir seçim yaptı. Yarışı mevcut başkan Kütükcü’nün listesi kazandı. Kütükcü’nün listesinde yer alan Cengiz Şimşek de OSBÜK yönetim kuruluna  seçildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katıldığı 17. Genel Kurulun Divan Başkanlığını NTSO ve GTİ AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız yaptı. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu  17. Olağan Genel Kurulu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü’nün katılımıyla gerçekleştirilirken, OSBÜK Genel Kurul Divan Başkanlığı için NTSO ve GTİ AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız aday gösterildi.

Parmaksız, oy birliğiyle Genel Kurulun Divan Başkanlığına seçildi. Genel Kurul’da, Divan üyelerinin belirlenmesinin ardından program start aldı. NTSO ve GTİ AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız'ın Divan Başkanlığını yaptığı genel kurula, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,  TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, eski Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, eski TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, üst düzey bakanlık yetkilileri, daire başkanları ve genel müdürler katıldı.

İŞTE LİSTELER

MEMİŞ KÜTÜKCÜ'NÜN LİSTESİ

Salih Eren (İzmir OSB), Bekir Sütçü (Adana OSB), Tahin Nursaçan (Kayseri), Mustafa R.Türker (Dilovası), Seyit Ardıç (Aso II ve III OSB), Erol Gülmez (Nilüfer OSB), Erdim Noyan (Ergene II OSB), Cengiz Şimşek (Gaziantep OSB) Ali İhsan Özdoğan (Diyarbakır OSB) Adnan Keleşoğlu (Beylikdüzü)

VAHİT YILDIRIM'IN LİSTESİ

Abdulnasır Duyan (Mardin) Ali Beke Altun (Karaman) Eyüp Ömer Özyiğit (Erzincan)., Eyüp Sözdinler (Tekirdağ), Hüseyin Taklacı (Ankara), Mehmet Fatih Uysal (İzmir), Murat Çökmez (İstanbul), Rıfat Aygüler (Bursa), Saadettin Çay (Balıkesir), Tahsin Kabaali (Hatay)